Home , Avrupa , Pınar Aydınlar Nürnberg’deydi

Pınar Aydınlar Nürnberg’deydi

DSC_0072NÜRNBERG |03-11-2014| Nürnbergli’ler geçtiğimiz Pazar günü Pınar Aydınlarla beraberdi. ATİF’e bağlı olarak faaliyet yürüten Dialog der Kulturen derneğinin örgütlediği “Pınar Aydınlarla Rojava İzlenimleri Üzerine Söyleşi” etkinliğine ilgi büyüktü.

ATİK temsilci Mahmut Özkan’ın açılış konuşması ve özgürlük mücadelesinde düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Rojava ve Roboski üzerine hazırlanan film gösterildi.

Ardından Pınar Aydınlar bölgede ATİK heyetiyle beraber yaptığı ziyaretinden izlenimlerini anlattı. Bölgeye Rojava’dan gelen sığınmacıların durumunun içler acısı olduğundan bahseden Aydınlar “Önümüz kış. En acil ihtiyaçlardan biri kışlık çadırlardır” diye konuşmasına devam eden Aydınlar bir soru üzerine sağlık koşullarının da olumsuzluğundan bahsederek bölgede görev yapacak gönüllü doktorların öneminden söz etti.

Aydınlar çocukların savaş koşullarından oldukça kötü etkilendiğini belirterek “çocukların pedagojik desteğe ve sevgiye ihtiyaçları var. Kürtçe bilmek zorunda değilsiniz bölgeye gitmek için. Sarılmanın, sevginin, acıları paylaşmanın dili yoktur” dedi.

Etkinliğe katılanların sorularını da yanıtlayan Pınar Aydınlar “hangi siyasal düşünceden olursak olalım bugün en fazla birliğe ihtiyacımız var” diyerek konuşmasını “Bijı berxwedana Kobane” şiarıyla bitiridi. Ayrıca İzleyicilerin isteklerini kırmayarak üç de türkü seslendiren Aydınlar’a sevgi ve ilgi büyüktü.

Dernek yönetim kurulunun bir üyesi etkinlik sonunda Nürnberg’de “Bündnis gegen IS-Terror” oluşumunun Kobane’ye yardım amacıyla kumbaralar aldığını ve dağıttığını, dernekte de bu kumbaralardan birinin olduğunu ve bugünkü gelirin yarısının bu kumbaraya atılcağını belirtti.