Home , Avrupa , Sarah Everard için yapılan eylemler çığ gibi büyüyor.
Sarah Everard

Sarah Everard için yapılan eylemler çığ gibi büyüyor.

Sarah Everard

LONDRA|16.03.2021| 3 Mart 2021 tarihinde, Güney Londra’da kaçırılarak katledilen Sarah Everard için yapılan eylemler çığ gibi büyüyor.
15 Mart Cumartesi günü Sarah’nın en son görüldüğü Clapham Common’da başlatılan gece nöbeti eylemine polisin saldırması sonucu 2 kadın gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine 16 Mart Pazar günü Scotland Yard önünde toplanan binlerce insan Parlamento önüne yürüyerek, polis saldırılarını protesto ettiler.
Sarah Everard’ı kaçırarak öldürmek şüphesiyle gözaltına alınıp tutuklanan Scotland Yard polisi Wayne Couzens mahkemeye çıkarıldı. Kısa süren ilk duruşmada, Wayne Couzens, sadece kişisel bilgilerini teyit etti. Bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalacak olan Couzens, 25 Ekim 2021 tarihinde tekrar hâkim karşısına çıkacak.
Sarah Everard için yapılan gece nöbetine yapılan polis saldırısı için soruşturma başlattırılırken, Londra Metropolitan Polis şefi polisleri savunarak, istifa çağrılarını dikkate almayacağını belirtti.

Wayne Couzens

Sarah Everard Kimdir?

33 yaşındaki pazarlama yöneticisi Everard, 3 Mart günü saat 21.00 sıralarında Clapham semtindeki bir arkadaşının evinden ayrıldıktan sonra kaybolmuştu.
Everard’ın ortadan kaybolduğu sırada Clapham’dan Brixton’daki evine doğru yürüdüğü düşünülüyor.
Günler sonra, Kent bölgesinde bir ormanlık arazide cansız bedenine ulaşılan Everard’ın, son olarak 21:30 civarında Clapham’daki bir evin kapı zilindeki kamerada görüldüğü belirlenmişti.