Anasayfa , Avrupa , PEGİDA`ya karşı ortak duruş

PEGİDA`ya karşı ortak duruş

Ohne Titel 4VILLINGEN-SCHWENINGEN | 04 – 03 – 2015 | 2014’te Villingen’de iki kez eylem düzenleyen ırkçı – faşist PEGİDA, üçüncü eylemini 02.03.2015’te, Villingen Münster Platz’da, 50 civarında bir katılımla gerçekleştirdi..

ATİF, Yeni Kadın, ADHK, MLPD, Antifaşist Organizasyon Villingen – Schwenningen, DKP olarak yaklaşık 120-150 kişinin katılımıyla karşı bir duruş sergiledik.

Yerli ve göçmen sol örgütlerin dışında DGB, kiliseler, SPD vb. partilerin de yer aldığı ikinci bir protesto eylemi yaklaşık aynı saatlerde 200 kişilik bir katılımla başka bir alanda gerçekleşti.

Eylemin sürdüğü saat 20.00’ye kadar, polisin devrimci – demokratların bulunduğu topluluğa karşı kameraya çekme, sözlü sataşma vb prokatif tavırlara girerken, PEGİDA’nın yaptığı provakasyonlara göz yuman tavrı gözlerden kaçmıyordu.

PEGİDA’nın eylemi karşısında, kitlenin, kararlılığı ve coşkusu umutları büyütüyordu. Etkili soğuk havaya rağmen kitle kararlılıkla alandan ayrılmayıp coşkulu sloganlarını haykırmayı sürdürünce, saat 20.00’ye doğru PEGİDA taraftarları alanı terk etmek zorunda kaldı. PEGİDA’nın alandan ayrılmasından sonra, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Villingen – Schwenningen’de ırkçı – faşist hareketlere karşı tavizsiz olunacağının altı çizilerek eyleme son verildi.