Home , Avrupa , AvEG-Kon:Acil Eylem Çağrısı Hesap Sormak İçin Sokağa,Eyleme

AvEG-Kon:Acil Eylem Çağrısı Hesap Sormak İçin Sokağa,Eyleme

110126_AvEG-Kon-Son-HaliAcil Eylem Çağrısı

Hesap Sormak İçin Sokağa,Eyleme

 

Bu kez hedef SGDF; Çok Sayıda Ölü ve Yaralı

 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından Kobane’nin yeniden inşası için başlatılan kampanya kapsamında Suruç’ta bulunan kitleye bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yarılının olduğu söylenirken, polis tarafından yaralıların taşınması için seferber olan kitleye gaz bombalı saldırı yapılmakta.

 

AMED katliamından sonuç alamayan eli kanlı çeteler ve onun işbirlikçileri, Rojava devrimini boğmak, gelişen enternasyonal dayanışmayı kırmak için sayısızca katliam ve vahşette sınır tanımıyor.

Her ne kadar ‘faili’ belli olmasa da bizler, dünya halkları biliyoruz ki, dün onlarca katliama imza atan kimlerse bu katliamında sorumlusu odur. Türk devleti, bu katliamın gerçekleşmesinde zemin hazırlanmasında direk sorumluluğu vardır. Yüzlerce genç, dünya kamuoyunun gözü önünde sürdürdükleri kampanyayı Kobane’ye taşıyacaklarını ilan etmelerine rağmen hiç bir güvemlik önlemi almaması, daha sıcağı sıcağına yaralılara yardım eden kitleye saldırması neden telaşlandığını açıkça göstermektedir.

 

İŞİD vahşetine karşı kahramanca direnilerek kazanılan Rojava devrimini savunmak, yerle bir edilen Kobane’yi yeniden inşa etmek için yola çıkan gençlerimize, halkımıza yönelik bu katliamın sorumluları er yada geç hesabını vereceklerdir.

Bu katliam insanlığı boğmak içindir. Bu katliam büyük bedeller ödenerek kazanılan Rojava Devrimini boğmak içindir. Bu katliam halklarımız arasında büyüyen enternasyonal dayanışmayı kırmak içindir. Bu katliam özgürlüğümüze karşıdır.

İnsanım diyen, demokrat, ilerici, devrimci, yurtseverim diyen herkesi bu katliamı lanetlemeye, hesap sormaya çağırıyoruz.

 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu olarak, Avrupa’da bulunan tüm kurum kuruluş ve kişileri sokağa çıkmaya, her alanda katillerden hesap sormaya çağırıyoruz. Tüm üye kurumlarımız bugünden katliama karşı sokağı eylemsel kılmaya çağırıyoruz.

 

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

Yaşasın Rojava Devrimimiz!

Faşizme Karşı Omuz Omuza!

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu

AvEG-Kon