Anasayfa , Avrupa , ProMigra’dan Kültürel Etkinlik

ProMigra’dan Kültürel Etkinlik

MANNHEİM |15.04.2017| ProMigra derneği kitlelerle buluşma nezdinde bir türkü akşamı düzenledi.

Mevcut üyeler dışında yeni kitlelere ulaşmak, tanışmak ve kolektif paylaşım olanağı yaratmak amaçı düzenlenen kültürel çalışma, Kenan Seren’in programı ile başlatıldı. Ardından DYK (Dernek Yönetim Kurulu) adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada son politik gelişmeler üzerinde duruldu ve 57. Gününe denk düşen açlık grevlerine vurgu yapıldı. Yanı sıra ortak sorunların kolektif kafa yoruşu ile berteraf edilebileceği ve bu bağlamda ProMigra gibi derneklerin sahiplenilmesi gerektiği dile getirildi. Akabinde derneğin kadın aktivistleri tarafından önümüzdeki dönem calışmalar aktatıldı.

Die Linke ve aynı zamanda Rosa Luxemburg Stiftung temsilcisi Murat Çakır son gelişmelere dair kısa düşüncesini açıkladıktan sonra “Biz eğlenmeyide hüzünlenmeyide direnmeyide Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Mazlum Dogan ve Ibrahim Kaypakkayalardan öğrendik,, vurgusunda bulundu.

Etkinliğe Sol Parti federal parlamento milletvekili adaylarından Gökay Akbulut’ta katıldı. Müzik dinletisi ortak seslendirilen ezgiler, cekilen halay ve horonlar ile devam etti.