Home , Haberler , Partizan’dan ‚İsyan, intifada, serhildan‘ gecesi

Partizan’dan ‚İsyan, intifada, serhildan‘ gecesi

etha-20150125-partizan-gece-12_displayİSTANBUL- Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, „Her yerde isyan, intifada, serhildan“ şiarıyla Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde anma etkinliği gerçekleştirdi.

Salona, asılan Gezi direnişinde, Rojava ve Kobanê başta olmak üzere devrim ve  sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu „Her yerde isyan, intifada, serhıldan“, „Kavgayı ölümsüzleşenlerimizle büyütüyoruz“, Kürtçe ve Türkçe „And olsun ki adını, şan olsun ki andını yaşatacağız“ pankartlarının yanı sıra „Hapishanelerde tecrit- tredman öldürüyor“, „Nesibe yoldaş kavgamızda yaşıyor“, „Beşlerin acısı öfkemiz, inancı meşalemiz olacak“ ve „Kadınlar kavgayı büyütüyor“ yazılı pankartlar asıldı. Salon girişinde açılan stantlarda hapishanelerdeki tutsakların hazırladığı el ürünleri satıldı.

Etkinliğe, Gezi direnişi şehitlerinden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın ve Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız’ın, Mazlum Doğan’ın ailesinin de aralarında olduğu şehit tutsak yakınları katıldı. Aileler, etkinlik boyunca şehitlerin ve tutsakların fotoğrafarını ellerinden bırakmadı.

‚ŞEHİTLERİMİZ YAŞAMLARIYLA GELECEĞE UZANAN BİR KÖPRÜDÜR‘

Etkinlik, devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına Sevim Kalman, açılış konuşmasını yaptı. Kalman, „Şehitlerimizi anlatmak şehitlerimizi anlamaktır. Devrim ve komünizm şehitlerini andığımız Ocak ayı, bu kavrayışın bir ürünü olarak tarihselleşti, takvim yapraklarına sığdırılamayacak isimleriyle şehitlerimizin anıldığı ay olarak cisimleşti. Yaşamlarını tereddütsüzce adadıkları davaya bağlılıkları anlamak, ona adanmaktır. Şehitlerimiz yaşamlarıyla geleceğe uzanan bir köprü, devrettikleri kavgalarıyla umudun çoğaltılmasıdır“ dedi.

Açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Devrim şehitlerinin fotoğraflarının da olduğu sinevizyonun gösterimi boyunca, „Devrim şehitleri ölümsüzdür“, „Yaşasın partimiz TKP/ML“, „Gerillalar ölmez, yaşasın halk savaşımız“ sloganları atıldı. Sinevizyon gösteriminde Roboski, Soma ve Ermenek Katliamları ile Rojava devrimi de unutulmadı. Rojava’da savaşan TİKKO ve MLKP savacıları da sinevizyonda yer aldı. TKP/ML TİKKO savaşçılarının Gezi direnişi için besteledikleri şarkı da bu sırada dinletildi.

‚ERMENİ SOYKIRIMI DÜŞMANLIKLA SÜRÜYOR‘

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi Üyesi Nevart Bakırcıoğlu, konuşma yaptı. Bakırcıoğlu, „Ermeni Soykırımı’nın 100. yılında inkar, sadece ’soykırım yoktur‘ demek değildir. Soykırım, Ermenilere yönelik düşmanlıkla sürüyor“ diye konuştu.

Ardından Mezopotamya Kültür Merkezi Dans Topluluğu sahne aldı. Tutsakların gönderdiği mesajlarının ardından sahneye BEKSAV Müzik Topluluğu çıktı. BEKSAV Müzik Topluluğu, şarkılarıyla kitlenin coşkusuna coşku kattı. Magosa Türküsü’nün söylenildiği anlarda Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan gözyaşlarını tutamadı.

‚MAZLUM DOĞAN’IN DİRENİŞİ OLMASAYDI BELKİ KOBANE OLMAZDI‘

Ardından Mazlum Doğan’ın ablası söz aldı ve şunları söyledi: „Dağda ve Kürdistan’da savaşan savaşçıları saygıyla selamlıyorum. Burada bulunduğum için mutluyum. Tek isteğimiz örgütlü bir güç haline gelmek. Sistem böl, parçala, yönet diyor. Bizim bölük pörçük olmamız sistemin işine geliyor. Bugün şehitlerimizin mücadelesi olmasaydı, bugün burada olmayacaktık belkide. Mazlum Doğan’ın Diyarbakır Hapishanesi’nde direnişi olmasaydı belkide Kobanê’de böyle bir direniş olmazdı. Onların mücadelesi mücadelemizdir“ dedi.

Pınar Aydınlar, alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Aydınlar ezgilerini seslendirdiği sırada Redhack üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Taylan Kulaçoğlu, „Durum iyidir“ şiiriyle sahneye çıktı. Aydınlar, Hernepeş’i kitleyle birlikte söyledi.

Sanatçı Rojda, ezgilerini ölümsüzleşen ve tutsak olan devrimciler için söyledi. Sahneye son olarak Grup İsyan Ateşi çıktı. İsyan ezgileri eşliğinde kitle halaylar çekti.(etha)

etha-20150125-partizan-gece-09_display