Anasayfa , Haberler , PARTİZAN : Kürt Ulusunun Özgürlük Kavgasını Durduramazsınız!

PARTİZAN : Kürt Ulusunun Özgürlük Kavgasını Durduramazsınız!

TÜRKiYE | 11-01-2013 | 1 mays partizan-1Fransa’nın başkenti Paris’te, 9 Ocak günü Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez uğradıkları silahlı sonucu katledildi.

Bu üç yiğit yutsever kadın, yaşamlarını Kürt ulusunun demokrasi, özgürlük ve eşitlik davasına adamıştı.

Kürt ulusuna yönelik sistematik imha, inkar ve asimilasyon politikası yürüten Türk hakim sınıfları ve efendileri emperyalistler, Kürt halkının mücadelesini engellemeye çalıştı. Osmanlı’dan bugüne hakim sınıflar, zorunlu göçlerle, iskan politikalarıyla; asker postalı, polis dipçiği ve vahşi katliamlarla Kürt halkının meşru ve haklı taleplerinin karşısına dikildi. Kürt ulusunun özgürlük mücadelesini omuzlayarak mücadele yürüten devrimcileri, komünistleri, yurtseverleri her daim hedef tahtasına koydu.

Gözaltı ve tutuklamalar, vahşi işkence ve infazlar, TC devletinin ve uşağı oldukları emperyalistlerin Kürt halkına yönelik yaklaşımının değişmez yaklaşımları olageldi. Üç yiğit yurtsever kadının katledilmesi de bu politikanın bir parçasıdır.

Katliam öncesinde egemen sınıf basınında “provakasyonlar” olabileceğine dair vurgular, daha Fansız polisi bir açıklama yapmamış, soruşturma bile tamamlanmamışken AKP’li Hüseyin Çelik’in, saldırının bir örgüt içi infaz olduğu açıklaması Türk devletinin Kürt halkına yönelik düşmanlığını göstermektedir.

Çelik’in açıklamaları Hrant Dink katledildikten hemen sonra daha katil yakalanmamışken “olay milli duygularla işlenmiştir” diyen devlet aklını çağrıştırmaktadır. Kürt halkını, ezilen milliyet ve inançları, işçi sınıfı ve emekçi yığınları dizginsiz bir sömürü ve katıksız bir faşizm ile yöneten devletin bu oyunlarına yabancı değiliz.

Yaşananlar “çözüm için adım attığı” iddia edilen AKP hükümetinin, ne kadar değiştiğini de göstermektedir. Değişen hiçbir şey yoktur. Türk devleti ve onun temsilcisi AKP hükümetinin Kürt ulusuna, yurtsever güçlere yaklaşımı açıktır: En iyi Kürt ölü Kürttür!

Bugün “yumuşadığı”, “çözüm için adım attığı” savunulan AKP’nin gerçekleştirdiği Roboski katliamı  hafızalarımızdaki tazeleğini korumakatdır.

Belediye başkanlarını, milletvekillerini, BDP il ve ilçe yöneticilerini, üyelerini; avukatları, gazetecileri; 8 bini aşkın yurtseveri hukuksuz bir şekilde zindanlara dolduran Türk devleti, AKP hükümeti değil midir? Askeri operasyonlarla dağı taşı bombalayan, Kürt halkına yaşamı adeta zindan eden kimdir?

Kürt ulusunun dağlarda, kentlerde ve hapishanelerde büyüyen özgürlük kavgasını bitiremezsiniz!

Dersim’in başeğmezliğini tüm yaşamında rehber edinen PKK kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in yarattığı değerleri yok edemezsiniz!

Kuşkunuz olmasın ki Kürt halkı, evlatlarına, yükselttikleri direniş bayrağına sahip çıkacaktır!

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leya Söylemez’i özgürlük kavgamızda yaşatacağız!

Şehit Namırın

PARTİZAN