Home , Haberler , Kaisheim’de Sinan Aydın’a Özgürlük Sloganı Haykırıldı

Kaisheim’de Sinan Aydın’a Özgürlük Sloganı Haykırıldı

Ohne Titel 3Tutuklanan ATİK aktivistleriyle dayanışmak için 7 Kasım’da eş zamanlı cezaevleri önünde gerçekleştirilen ortak mitinglerden birisi de Doktor Sinan Aydın’nın kaldığı Kaisheim cezaevi önünde gerçekleştirildi.
Saat 14.00’da sloganlarla başlayan mitingde ATİK başkanı C. Çetin’nin yaptığı konuşmayla devam etti. Çetin konuşmasında, 15 Nisan’da ATİK aktivistlerine yönelik gerçekleştirilen hukuksuz operasyonda tutuklanan 11 devrimcinin Almanya ve Türk devletinin ortak bir operasyonu olduğu ve buna birçok Avrupa ülkesi de dahil edildiğini vurguladı. Ardından bu operasyonda tutuklanan arkadaşların derhal serbest bırakılmasına vurgu yapan Çetin,  Alman ceza hukukunun 129- a/b paragrafından dolayı tutuklanan tüm politik tutsakların serbest bırakılması talebiyle konuşmasını bitirdi. 
Ardından Almanca hazırlanan konuşma genç bir arkadaş tarafından okundu. Konuşmada, Alman devletinin gerçekleştirdiği operasyonun nedenleri ve göz altına alınan devrimcilerin durumuna vurgu yapıldıktan sonra, haksız bir şeklide göz altına alınan devrimcilerin ve tüm politik tutsakların serbest bırakılması talep edildi. 
Yaklaşık 40 insanın katıldığı mitingde coşkulu bir şekilde, Almanca-Türkçe, “Direniş terörizm değildir, 129-a/b’ye hayır, Politik tutsaklara özgürlük, Sinan Yoldaş yalnız değildir” sloganları haykırıldı. 
Bir saat süren mitingde tekrar yaşananlara vurgu yapılarak, bu eylemlerin süreceğini ve tutukluların yalnız olmadıklarına değinildi.