Anasayfa , Haberler , Partizan: Azad Yoldaş Serbest Bırakılsın

Partizan: Azad Yoldaş Serbest Bırakılsın

TÜRKİYE | 20 – 03 – 2010 | Partizan, Hindistan Komünist Partisi (Maoist)’in Siyasi Büro üyesi ve sözcüsü Azad derhal serbest bırakılmasını talep etti. Partizan ayrıca yaptığı açıklamayla Hindistan devletinin uygulamalarını ve eyaletteki polisin faşist saldırılarını kınadı.

Partizan’ın yaptığı açıklama şöyle:

Dünyada her geçen gün artan ve hız kazanan emperyalist saldırganlık politikaları, farklı biçimler ve yöntemlerle uygulanıyor. Emperyalist ülkelerde işçi sınıfının büyük bedellerle elde ettiği temel ve siyasi hakları her gün biraz daha tasfiye edilirken, diğer yandan da dünya ekonomik krizinin etkisi zamlarla, vergilerin yükseltilmeleriyle ve halk karşıtı yasalarla kendisi göstermektedir.

Emperyalizme bağımlı olan ülkeler ise bu durumu çok daha farklı boyutlarda yaşanmaktadır. Emperyalizmin gerici-uşak devletleri faşist uygulamalarla halk hareketlerini bastırmaya ve gözdağı vermeye çalışmaktadır.

Bunun bir örneği de kuşkusuz Hindistan’da yaşanmakta. Bu ülkede uzun süredir emperyalizmin özellikle de ABD emperyalizminin direktifleri doğrultusunda Hindistan’ın Güney-Doğu Asya’daki ‘yayılmacı’ politikasını etkinleştirmenin önünde engel olan devrimci ve komünist harekete karşı operasyon ve katliamlar düzenlenmektedir.

 En son 12 Mart tarihinde Mumbai şehrinde Hindistan Komünist Partisi (Maoist)’in üst düzey lideri ve Siyasi Büro temsilcisi olan Azad yoldaş Andra Pradesh polislerince kaçırıldı.

HKP(M)’nin verdiği bilgilere göre Azad yoldaş büyük bir ihtimale 12 Mart 2010 tarihinde Mumbai yakınlarında gözaltına alındı. Andra Pradesh polisinin ve onun özel Naxal karşıtı “Gri Köpekler” güçlerinin ve de AP polisinin istihbarat kanadının ciddi insan hakları ihlallerinde sürekli gündemdedir, sahte çatışmalar ve gözaltında öldürme yöntemlerine sıkça başvurduğunu bilinmektedir; bu nedenle Azad’ın yaşamının büyük bir tehlikede olduğuna inanmaktayız.

Sadece geçen hafta medyanın verdiği bilgilere göre HKP (M)’nin üst düzey liderleri olan Sakhamuri Apparao ve Kondal Reddy, AP polis tarafından Maharashtra’da kaçırıldıktan sonra vahşice işkence yapıldı ve hunharca katledildi. Ardından cesetleri iki ayrı bölgeye götürülüp, polis tarafından “çatışma sırasında öldürüldü”ğü iddia edildi. Bu tür yasa dışı baskıcı uygulamalar sistematik olarak AP polis tarafından Naxalizme karşı mücadele olarak lanse edilmektedir ve Azad da benzer bir akıbete uğrama tehlikesi altındadır.

Emperyalizmin yarı-sömürge ve bağımlı ülkelerinde nam i-diğer “emperyalizmin kaynak bahçe”lerinde gerici-uşak devletler emekçi yığınlar üzerinde yoğun baskı ve faşist politikalarla halk hareketlerini sindirmek istemektedir. Özellikle Halk Savaşı’nın yürütüldüğü ülkelerde çeşitli operasyonlarla, yasalarla bu mücadele kitlelerden kopartılmak ve komünist ve devrimci güçler yıpratılmak isteniyor.

Ama tarihte her zaman olduğu gibi, dünya egemen sınıfları baskıyla, işkenceyle, katliamlarla, kaybetmelerle ve gözdağı vermekle enternasyonal proletaryanın davasını ve ezilen halkların ve ulusların meşru ulusal ve kurtuluş mücadelelerini hiçbir zaman durduramamışlardır/bundan sonra da durduramayacaklardır. Devrimci ve komünist liderlerin kaçırmasıyla ya da öldürmesiyle de bunu başaramayacaklar.

Biz Partizan olarak, Azad yoldaşın mahkemeye çıkartılmasını ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Hindistan devletinin bu politikasını ve Andra Pradesh polisinin faşist uygulamalarını kınıyoruz.

 

AZAD YOLDAŞA ÖZGÜRLÜK!

YAŞASIN PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİ!