Home , Avrupa , Paris’te “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” paneli gerçekleşti

Paris’te “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” paneli gerçekleşti

PARİS | 25 – 01 – 2010 | ATİK-Kadınlar Komisyonu’nun son dönemlerde yoğunlaştığı “Kadına yönelik şiddete hayır” kampanyasının bir parçası olarak Paris’te 24 ocak tarihinde bir panel gerçekleşti. Grigny bölgesinde gerçekleşen panel Paris Yeni Kadın temsilcisi tarafından yönetildi. Şiir eşliğinde kısa sinevizyon ile başlayan etkinliğe Yeni Kadın temsilcisi, uzman psikolog Şükran Sever ve psikiyatr Derya Gürsel panelist olarak katıldı.

Söze başlayan Yeni Kadın temsilcisi kadına yönelik şiddetin neden bir insanlık suçu olduğunu, sorunun toplumsal dayanaklarını anlatarak ve örneklendirerek anlattı. Ardından divanı yöneten Paris Yeni Kadın temsilcisi sözü psikyatr Derya Gürsel’e verdi.

Derya Gürsel, konuşmasında çeşitli örnekler vererek şiddete maruz kalanların durumuna değindi ve neler yapabileceklerine ilişkin bilgiler sundu. Şiddetin salt fiziki olmadığını, aynı zamanda sözel de olduğunu dile getiren Derya Gürsel’in sunumundan sonra konuşan Şükran Sever ise şiddetin yarattığı ruhsal tahribatlara değindi.

Sunumların ardından dinleyicilerin konuya ilişkin fikirleri ve soruları alındı. Akabinde ara verildi.

İkinci bölüm Paris Yeni kadın komitesi üyesinin sunduğu müzik dinletisiyle başladı. Ardından güncel gelişmeye dair Sibel Özbudun’un TEKEL işçilerinin direnişini konu alan yazısı okundu ve toparlama bölümüne geçildi.

Bu son bölümde, sırasıyla Yeni Kadın temsilcisi, Psikyatr Derya Gürsel ve Psikolog Şükran Sever kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar. Nihayetinde panel, kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu gösteren birkaç dakikalık recm görüntüsüyle sona erdi.

Panelin ardından yapılan kısa değerlendirmede de ifade edildiği üzere, ön çalışmadaki yetmezliklerine rağmen, gerek panelin akışı ve gerekse katılanların gösterdikleri ilgi göz önünde tutularak çalışma başarılı bir şekilde sonuçlandı.