Home , Haberler , Her Yer Kadın Katliamı

Her Yer Kadın Katliamı

ZÜRİCH|22.2021| İsviçre’de son bir hafta içinde farklı kantonlarda biri Türkiyeli, diğeri 12 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere dört kadın katledildi. Zürich YENİ KADIN’ın da bileşeni olduğu Frauen Streik Platformu, her hafta olduğu gibi, bu hafta da bir eylem gerçekleştirdi.
Frauen Streik´ın dün andığı kadın ise 14 Ekim’de Zürih’de ayrılmak istediği eşi Ali Aksoy tarafından vahşice katledilen, 30 yaşındaki iki çocuk annesi Fulya Demir(Aksoy)´idi. Saat 19:00´da başlayan eylemde yapılan konuşmalarda: „Hangi coğrafyada olursa olsun, kadınlar erkek-devlet işbirliği ile katlediliyor. Devletlerin politikalarından cüret alan erkek egemen zihniyetler kadınlara her türlü şiddeti uygulamaya devam ediyorlar. Ama evrensel kadın dayanışması erkek devlet şiddetine boyun eğmeyecek. Korkmuyor, biat etmiyor, şiddetinizle barışmıyoruz.“ diyerek, kadın kırımlarının politik olduğunun altını bir kez daha çizerek, katledilen kadınların öfkelerini daha da büyüttüldüğü“ belirtildi.
Fulya Demir (Aksoy) Ailesi adına yapılan açıklama

„Fulya Demir (Aksoy) kızımız canımız İsviçre Zürih’te ayrılmak istediği kocası tarafından katledilmiş bu olay bizi derin bir acıya, kedere boğmuştur! Kızımızın cenazesini alabilmek için gerekli bütün işlemeleri ve bu sürecin takibi için gerekli hukuksal işlemleri yapmak üzere hemen harekete geçtik. Çocuk esirgeme kurumunun çocukların haklarını koruma kapsamında açmış oldukları davada kızımızın İsviçre’de defnedilmesi yönünde istedikleri bir talep var. Gerekçe ise çocukların annelerini düzenli olarak mezarlıkta ziyaret edebilmeleri. Ne yazık ki bu dava sonuçlanmadan bize cenazemizi vermeyeceklerini bildirdiler. Bu mahkeme sonucu ne olursa olsun sonuna kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yüreğimiz yanıyor ama elimizden bir şey gelmiyor. Bu süreçte bizlere desteklerini sunan, yalnız bırakmayan bütün demokratik kadın kurumları ve İsviçre’de ki Alevi derneklerine, acımızı paylaşan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bütün kadın cinayetlerini şiddetle kınıyoruz ve öldürülen bütün kadınların anıları karşısında sevgi ile eğiliyoruz. Fulya’lar ölmesin annelerin yüreği yanmasın, hiç bir çocuk annesiz kalmasın artık! Kahrolsun erkek şiddeti!“

Devam eden katliam

Ayrıca dün sabah saatlerinde Cenevre’de bir kadın daha katledildi. 58 yaşında olduğu belirlenen Kadın’ın, 53 yaşındaki eşi ise cinayet zanlısı olarak tutuklandı. Fransa’da birlikte olduğu erkekten ayrılmak üzere olan kadın „kalan eşyalarını alma bahanesiyle“ eve gelen erkek tarafından tecavüze uğradı.
25 Kasım ‚a doğru giderken, Avrupa’nın bir çok ülkesinde kadına, çocuğa, LGBTI+ ‚lara yönelik şiddet ivme kazanırken, devletlerin politikası erkeklerin lehine işletilmeye devam ediyor.