Anasayfa , Haberler , Özgür Gelecek Yalnız Değildir! Yeni Demokrat Kadın Onurumuzdur!

Özgür Gelecek Yalnız Değildir! Yeni Demokrat Kadın Onurumuzdur!

 

Özgür Gelecek Yalnız Değildir! Yeni Demokrat Kadın Onurumuzdur!

Son bir buçuk ay içinde Erzincan ve Dersim Özgür Gelecek bürolarına yapılan saldırıların bir benzeri, 26 Şubat Pazar günü İstanbul irtibat bürosuna da gerçekleştirilmiş, Özgür Gelecek bürosu, kurum içinde yaşanan sorunların çözümü yerine daha fazla tırmandırılmasına sebep olacak bir yöntem kullanılarak, bir grup tarafindan işgal edilmiştir.

Bu işgal esnasında, YDK aktivisti kadın arkadaş, çalışanı olduğu gazete bürosundan yaka paça dışarı atılırken fiziksel şiddete maruz kalmıştır.

14. Merkezi Kongre’mizin ikinci gününde aldığımız bu haber, kongre katılımcısı kadınların tepkisini toplamıştır. Yıllardır güçlü bağlarımızın olduğu Yeni Demokrat Kadın aktivisti bir yoldaşımızın, çalışanı olduğu gazete bürosunda maruz kaldığı şiddet ve gazete bürosuna yapılan saldırı asla kabul edilemez. Devrimci bir kurum içersinde çıkan sorunların şiddet yöntemiyle çözümü, bırakalım devrimci olmayı kendisine demokratım diyenlerin bile kabul edeceği bir yöntem olmadığı gibi, mücadeleye zarar verdiğini ve bu durumun burjuvaziye hizmet ettiğini hepimiz biliyoruz.

Bu nedenle bu yöntemi, ahlâki değerlerimizle bütünleştiremez iken, 25 yıllık mücadele tarihine sahip bir kadın örgütü olarak ise, kadına yönelik her türlü saldırı karşısında tarafımız nettir. Hiç şüphe yok ki tarafimız KADIN, pratiğimiz KADIN DAYANIŞMASIDIR!

Yeni Kadın 14. Kongre iradesi olarak bu olayı şiddetle KINIYORUZ! Devrimci olmayan bu yöntemi tarih mahküm edecektir!

Özgür Gelecek Yalnız Değildir! Yeni Demokrat Kadın Onurumuzdur!

 

YENİ KADIN 14. Dönem MYK  ve DK