Anasayfa , Haberler , Özgür Gelecek okurlarına 10 yıl hapis cezası verildi

Özgür Gelecek okurlarına 10 yıl hapis cezası verildi

AYDIN |29.12.2016|Özgür Gelecek okurlarına yönelik devletin gözaltı ve hapsetme baskısı Aydın Didim’de devam ediyor. Aydın Didim’de Yeni Demokrat Gençlik’in OHAL kapsamında çıkardığı afişleri astıkları gerekçesiyle 4 Özgür Gelecek okuruna toplamda 10 yıl bir ay hapis cezası verildi.

Devletin devrimci, demokrat ve yurtsever basınına yönelik saldırıları sonucu TV, radyo ve gazeteler kapatılırken gazeteciler tutuklandı. Devletin yarattığı baskı ortamında gazete taşımanın yanında “OHAL’de direnmeli” stickerlarının “terör örgütü” propagandası yapıldığı gerekçesiyle el konularak açılan davalarda hapis cezaları veriliyor. İfade özgürlüğünün, temel hak ve hürriyetin yok sayıldığı hukuksuzluklara imza atan devlet son olarak Aydın Didim’de yanında Özgür Gelecek gazetesi bulundurduğu için Can Akpınar’a 2 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

 

“OHAL’de direnmeli”

Aydın Didim’de yapılan stickerlarla ilgili açılan davada Özgür Gelecek gazetesi okuru Can Akpınar, YDG’li Baran Toyam, Serhat Can 2’şer yıl ve Ali Olmak 18 yaşından küçük olduğu için 1yıl 4 ay hapis cezası aldı. Ayrıca Özgür Gelecek gazetesi taşıdığı ve dağıttığı için 2 ayrı davadan Can Akpınar’a 1yıl 6 ay ve 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

 

“Özgür Gelecek susmayacak”

Özgür Gelecek Gazetenin “terör örgütü” propagandası yaptığı “suçu ve suçluyu övdüğü” belirtilen duruşmada Hakim şu değerlendirmede bulundu: “Sanığın suçu meyilli olduğu üzerinde bulunan gazetelerin adedi ve gazetenin gönüllü muhabiri olduğu içinde hükmün geriye bırakılma takdirine yer olmadığına gazetelerin de delil olarak saklanmasına karar verilmiştir”  (Kaynak: Özgür Gelecek)