Home , Haberler , Oturma eyleminde 14’üncü hafta

Oturma eyleminde 14’üncü hafta

DİYARBAKIR | 25 – 03 – 2010 | Geçen yıl tutuklanan ve aralarında 7 belediye başkanının da bulunduğu 23 Kürt siyasetçinin serbest bırakılması için Diyarbakır’da yapılan oturma eylemi, 14’üncü haftasına girdi.

Belediye çalışanları ve sendikacılar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 ilde yürütülen operasyonda 16 Ekim tarihinde tutuklanan 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu 23 Kürt siyasetçinin serbest bırakılması için bu hafta 14. kez oturma eylemi yaptı.

Oturma eyleminin ilki bugün Kayapınar Belediyesi önünde yapıldı. Burada bir konuşma yapan BDP İl Başkanı Cafer Kan, “Ne partimize, ne halkımıza yönelik operasyonlarla kurumlarımızın işlevsiz kalacağı, içinin boşaltılacağı hayaline kimse kapılmasın” dedi.

Kürt siyasetçilerin serbest bırakılması için ikinci oturma eylemi ise Sur Belediyesi önünde yapıldı. Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan’ın da katıldığı eylemde konuşan Belediye-İş Diyarbakır Şubesi Başkanı Vezir Perişan, tutuklanan belediye başkanları ve Kürt siyasetçilerinin bir an önce mahkeme önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.(AKnews)