Home , Avrupa , Londra’da Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü Mitingi

Londra’da Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü Mitingi

10714169_644163792367504_3174458165473889922_oLONDRA |02-11-2014| 1 Kasım günü yüzlerce şehirde insanlar Kobanê direnişini desteklemek için sokaklara çıktı. İngiltere’de Liverpool, Manchester ve başka şehirlerde binlerce insan eyleme geçti. En büyük eylem ise Londra’da yapıldı.

Yaklaşık 5 bin insan Londra’nın merkezinde bulunan Trafalgar Meydan’ında saat 2’de toplandı ve Kobanê direnişine destek vermek amaçlı bir miting düzenledi. Yaklaşık 3 saat süren mitinginde farklı örgütlerden Kürtçe, İngilizce ve Türkçe  açıklamalar yapılıp direniş türküleri söylendi.

İlk olarak konuşan komedyen Mark Thomas, güçlü bir konuşma yaparak, Kobane direnişine destek sunmak için halkı ve batı devletlerini harekete geçmeye çağırdı.

Ayrıca mitinge PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobane’den telefonla bağlandı.

Hindistan, Tamil, Katalan, Baluç ve sosyalist parti temsilcileri de söz alarak, Kobane direnişine desteklerini ifade edip PKK yasağının kaldırılıp, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğinin vurgusunu yaptılar.

İnsanlar ”Hep beraber İŞİD’ in terörüne karşı” ve ”Yaşasın Kobanê direnişimiz” sloganları ve farklı pankart, dövizler ve bayraklarla mitinge katıldı.

Eyleme Partizan, DGB (Demokratik Güç Birliği)  ve İngiliz örgütlerde katıldı.