Home , Avrupa , Opel, Bochum'daki fabrikasını kapatıyor

Opel, Bochum'daki fabrikasını kapatıyor

BERLIN| 10 – 12 – 2012|  Birkaç kez iflasın eşiğinden dönen Alman otomotiv devi Opel, Bochum kentindeki fabrikasını kapatmaya karar verdi. Opel’in yönetim kurulu kapatma işleminin 2016 yılına kadar tamamlanacağını bildirirken, 5 bin işçi işini kaybedecek.

Sadece Almanya’nın değil, aynı zamanda dünyanın önde gelen otomotiv devi Opel, kapısına kilit vurmayı tartışıyor. Yılda ortalama 500 bin araç üretmesine rağmen 2011’de 750 Milyon Dolar zarar eden şirket, bu sabah tarihi bir karar aldı. Opel müdürü Thomas Sedran, zarar ettiklerini belirterek, Bochum’daki fabrikayı kapatmaya karar verdiklerini açıkladı.

İhtiyaçtan daha fazla araba ürüttüklerini söyleyen Sedran, kapatma işleminin 2016 yılına tamamlanacağını bildirdi. 5 bin işçinin çalıştığı Bochum’daki fabrika, sanayi bölgesi NRW eyaletinin en büyük otomobil fabrikası. Opel’in en çok ilgi gören Astra ve Zafira modellerinin üretildiği bu fabrika, daha önce de işçi kıyımıyla gündeme gelmişti.

Opel’in sahibi Amerikan General Motors’un Merkel hükümetinden birçok kez talep ettiği yeterli devlet yardımı gerçekleşmemişti. Ekonomik kriz karşısında zarar eden şirket daha önce de Belçika’nın Antwerpen kentinde bulunan fabrikası kapatılmış, 8 bin işçi işinde olmuştu.

50 yıldır araba ürüten Bochum’daki fabrikadan sonra sıranın İngiltere’nin Ellesmere Port kentindeki fabrikaya gelmesi bekleniyor. Bochum’un yanı sıra Almanya’nın Rüsselsheim, Eisenach ve Kaiserslautern kentlerinde bulunan Opel’in fabrikalarında toplam 40 bin işçi çalışıyor.FIRAT