Home , Haberler , Mesude Şahin Yalnız Yürümeyecek, Kadınlar Birlikte Güçlü

Mesude Şahin Yalnız Yürümeyecek, Kadınlar Birlikte Güçlü

HAMBURG | 17.12.2020 | Mesude Şahin Hamburg’ta yalnız bırakılmadı.

1 Mayıs 2020 tarihinde Hamburg Lurup’ ta ayrılmış olduğu eşi tarafından önce bıçaklanıp, sonra da yakılarak öldürülmek istenen arkadaşımız Mesude, bu gün bir kez daha ifadesi alınmak üzere mahkeme heyeti karşısına çıktı.

Saldırganla karşılaşmak istemiyen Mesude, mahkemenin başka bir odasında video konferans sistemiyle ifadesini verdi. Alman basınının da yer verdiği duruşmada, Mesude geride kalan birlikteliği ile ilgili soruları cevapladı.

Çocuklardan Ne İstedin?

Mesude; mahkeme heyetine verdiği ifadesinde, “evliliğin in ilk altı ayının iyi geçtiğini, ama daha sonraki yıllarda sürekli şiddete maruz kaldığını belirtirken, yaşanan olay özgülünde zanlıya yönelik, “çocuklardan ne istedin, onlar seni sevmekten başka ne yaptılar ??” diyerek tepkisini dile getirdi.

İfade verme aşamasında yer yer fenalaşan Mesude’ye doktor müdahale etmek zorunda kaldı.

İçerde duruşma sürerken, dışarıda mahkeme binası önünde Mesude’nin yalnız olmadığını, onun yanında olduklarını göstermek ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için kadınlar miting gerçekleştirdiler. Hamburg Enternasyonel Kadın Ağının yapmış olduğu çağrı üzerine bir araya gelen kadın örgütlerinin yaptıkları konuşmalar ve açıklamalardan sonra miting atılan sloganlar ve alkışlar eşliğinde gelecek duruşmalarda buluşmak üzere sona erdi.