Anasayfa , Avrupa , Özlemlerimiz ve Gündemlerimiz Buluşuyor, Güçlerimiz Birleşiyor

Özlemlerimiz ve Gündemlerimiz Buluşuyor, Güçlerimiz Birleşiyor

HABER MERKEZİ |08.12.2022| Bir süredir çalışmalarını sürdüren Birleşik Mücadele Güçleri Basın Çalışma Grubu, yaptığı bir açıklamayla MEDYA HABER TV ekranlarında olacağını duyurdu. Açıklamada kapitalizme, faşizme, sömürgeciliğe, ırkçılığa ve erkek egemenliğine karşı mücadele eden tüm toplumsal kesimlerin sesi ve yüzü olacakları belirtiliyor.

Çalışma Grubu açıklamasında; işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürt halkının, Alevi halkının ve diğer inanç gruplarının, kapitalizmin çevre yıkımına karşı direnen, havasını, suyunu, toprağını savunan emekçi köylülerin ve hak mücadelesi yürüten diğer toplumsal kesimlerin talep ve sorunlarını, gündemlerini birleştirme iddiası ile yola çıktıkları vurgulanıyor.

Açıklamada; faşizme karşı mücadele eden anti-faşist kuvvetlerin eylemde birleştirilmesinin esas alındığı, sosyal-şovenizme karşı mücadele edileceği ve ilkel milliyetçilikle aralarına açık bir mesafe koyduklarına dikkat çekiliyor.

Birleşik mücadele misyonunu temsil ettiklerini ve bu sorumlulukla hareket edeceklerini dile getiren Çalışma Grubu, yayın çizgisinde elbette Medya Haber Tv’nin yayın çizgisine bağlı kalacaklarını ifade etmenin yanı sıra…Birleşik mücadele ve birleşik mücadele kültürünü geliştirmek için sorumlulukla hareket edeceklerinin de altını çiziyor. Basın Çalışma Grubu açıklamasında özel olarak birleşik mücadele, kolektivizm, uyumlu çalışmak, birleşik mücadelenin dilini, tarzını ve gereklerini yerine getirmek, geliştirmek olduğu da vurgulanıyor. Birleşik mücadele misyonunun, birleşik mücadele bileşenlerinin dil ve üslubunu tekrardan kaçınmayı gerektirdiği, yeni bir dil oluşturmak gerektiği de açıklamada özel olarak dile getiriliyor.

MEDYA HABER TV’nin Birleşik Mücadele Güçleri Basın Çalışma Grubu’na açtığı ekranlardan 19 Kasım 2022 Cumartesi günü Avrupa saatiyle 10.00’da Türkiye saatiyle 12.00’de gazeteci Arzu Demir BİRLEŞİK GÜNDEM Programı’yla izleyiciyle buluştu. Her Cumartesi günü Arzu Demir’in hazırlayıp sunduğu BİRLEŞİK GÜNDEM Programı’nda birleşik mücadelenin gündem ve sorunları ele alınıyor.

11 Aralık 2022 Pazar günü Şafak Arabacı’nın hazırlayıp sunduğu POLİTİK KADRAJ panel programında haftanın önce çıkan gündemleri, stüdyo konukları ve skayp bağlantıları ve özel dosyalarla ele alınacak.

Basın Çalışma Grubu’nan hazırlayacağı Mehmet Yozcu’nun sunacağı BİRLEŞİK GÜNDEM Haber Aktüel Programı ise, hafta içi Salı ve Perşembe günleri, Avrupa saatiyle 18.00’de Türkiye saatiyle 20.00’de Medya Haber Tv ekranlarında olacak. Programda güne düşen haberlerin yanı sıra, dosya ve öze haberlerle, skayp bağlantılarıyla gündemin nabzını tutacak.

Birleşik Mücadele Güçleri Basın Çalışma Grubu açıklamasında özel olarak Türkiye’de çerçevesi genişletilerek yürürlüğe konulan sansür yasasına dikkat çekiliyor ve dayanışmayı büyütme ihtiyacının altı özel olarak çiziliyor. Sansüre karşı mücadeledeyi büyütmenin bir yolu olarak Türkiye’de gerçekleşen eylem ve etkinliklerin haber ve vidyolarının kendilerine iletilmesi talep ediliyor.