Anasayfa , ATİF , Heidelberg sokaklarında “Devrim bir suç değildir”

Heidelberg sokaklarında “Devrim bir suç değildir”

Almanya|09.09.2017|Heidelberg’te aralarında ATİF ve ProMigra üyelerinin de bulunduğu 20 kişi bir araya gelerek afiş çalışması gerçekleştirdi.

Heidelberg şehrinde Enternasyonalist Liste/MLPD 24 Eylül’de gerçekleşecek genel seçimler bağlamında çalışmalarını sürdürüyor. Aralarında ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) ve ProMigra üyelerinin de bulunduğu 20 kişi bir araya gelerek afiş çalışması gerçekleştirdi. İkişer gruplara ayrılan aktivistler Heidelberg’in birçok bölgesine afiş astı.

Enternasyonal, devrimci ve demokrat talepler Heidelberg sokaklarında

seçimlere aday olarak katılan diğer birçok partiye nazaran, aday olan kişilerin fotoğrafları yerine taleplerin yazılı bulunduğu afişler tercih edildi.

“Revolution ist kein Verbrechen! Weg mit dem Paragraphen 129 a/b!” (Devrim bir suç değildir! 129 a/b maddeleri kaldırılsın!).

Bu yasanın “b” şıkkı bahane gösterilerek yaklaşık üç yıldır on Türkiyeli devrimci ve demokrat TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist) üyesi ve yöneticisi olma iddiası ile tutuklu bulunmakta.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde süren davada devrimcilerden Erhan Aktürk ve Deniz Pektaş ayrıca Almanya tarihinin ilk tutuklu Milletvekili adayları konumundalar. (avrupa forum)