Anasayfa , Haberler , Eğitimciler Viyana’da Bugün Sokaklara Çıktı

Eğitimciler Viyana’da Bugün Sokaklara Çıktı

VİYANA|12.10.2021| Avustuya yolsuzluk çalkantıları ile gündemleşirken, bugün Viyana’da 5.000’den fazla ilkokul ve okul sonrası ders veren eğitimciler daha fazla kaynak ve daha iyi ücret alabilmek için gösteri yaptı. Gerçekleştirilen bu miting sektörde daha iyi çalışma koşulları açısından ciddi bir mücadele örneği olarak değerlendiriliyor.

Eylemde konuşan bir öğretmen şunları söyledi:”Eylemlerimiz ciddi ses getiriyor, ancak genel şikayetlerimiz devam ediyor. Aynı zamanda bizden ve çocuklardan talepler artıyor. Psikologlar, pedagoglar, konuşma terapistleri ve sosyal hizmet uzmanları gibi özel eğitimli personel olarak daha fazla hazırlık süresine ve desteğe ihtiyacımız var!”

Eğitim için İş Konseyi Başkanı, KOMintern Çalışma Odası ve Viyana Ticaret Odası Meclis Üyesi Selma Schacht konuya dair yaptığı açıklamada: “Üniversite düzeyinde Avrupa standartlarına uygun bir eğitim saldırısı ve tüm operatörlerin sağlayıcıdan bağımsız, yasal ve mali eşitliği, pedagogların çalışma koşullarını iyileştirebilir ve böylece mevcut personel eksikliğini giderebilir.”

Viyana’da gerçekleştirilen eyleme KOMintern bileşeni VTİD üyeleri de katıldı.

14 Ekim Perşembe günü, Viyana belediyesinin anaokulu ve okul sonrası bakım personeli sokaklara tekrar çıkacak. KOMintern yaptığı açıklamayla eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.