Home , Haberler , ODTÜ`de direnis….

ODTÜ`de direnis….

TÜRKİYE | 20 – 12 – 2012 | ODTÜ’de Erdoğan’ı protesto eden öğrencilere yönelik polis saldırısı birçok üniversitede gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi. Eskişehir’de yine polis saldırısı vardı…

ESKİŞEHİR
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nden kent merkezine doğru yürümek isteyen öğrencilere okul girişinde barikat kuran polis tarafından gaz bombaları ile müdahale etti.
Müdahale sonrası tekrar toplanan öğrenciler bekleyişlerini sürdürürken polis tekrar müdahale hazırlıkları yaptı.

Öğrenciler saldırıyı protesto etmek için Rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti. Rektörlüğe yürüyen öğrencilere bu kez de özel güvenlik saldırdı. Saldırıya rağmen yürüyüşlerini sürdüren öğrenciler Rektörlük binası önüne geldi. Binanın kapılarının kilitlenmesi nedeniyle kimseyle görüşemeyen öğrenciler polis saldırısını ve Rektörlüğünü tavrını protesto ederek eylemlerine son verdiler.

İZMİR
ODTÜ’de Tayyip Erdoğan’ın üniversitelerine gelmesini protesto eden öğrencilere 3600 polis, çok sayıda TOMA ve kimyasal silahlarla saldıran imamın ordusunu protesto etmek için Ege Üniversitesinde öğrenciler eylem gerçekleştirdi.

Edebiyat Fakültesinde toplanan öğrenciler “Bir, iki, Bir, iki, üç Daha Fazla ODTÜ, Daha Fazla Direniş!, ODTÜ Faşizme Mezar Olacak” sloganlarıyla öğrenci çarşısına yürüyüp burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasında; “ODTÜ bağrında Taylan ÖZGÜR, Ulaş BARDAKÇI, Hüseyin İNAN, Yusuf ASLAN, Ertuğrul KARAKAYA, Behçet DİNLERER, Ahmet PEHLİVAN gibi nice devrimciyi yetiştirdi. Dün de ODTÜ’nün devrimci tarihine sahip çıkan ODTÜ’lüler Tayyip Erdoğan’a “meydanın boş olmadığını”, üniversitelerde ve ülkede onun yarattığı karanlığı parçalayacak olan gençlerin olduğu herkese gösterdi.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından 24 Aralık 1997 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde polis tarafından asılarak öldürülen Ali Serkan Eroğlu’nu anmak için Pazartesi günü saat 12.00’da Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak yapılacak olan yürüyüşün duyurusu gerçekleştirildi.

İSTANBUL
Genç-Sen, TKP, Öğrenci Kollektifleri ve Gençlik Muhalefeti, ODTÜ’de yaşanan polis saldırısını protesto etti.

Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, “Üniversite susmayacak, AKP faşizminden hesabı gençlik soracak” pankartı arkasında Beyazıt’a yürüdü. Yürüyüş boyunca çevredeki insanlara yönelik konuşma yapan öğrenciler, AKP’nin her türlü muhalif eyleme polis zoruyla müdahale ettiği, öğrencileri susturmaya çalıştığını belirtti. 19 Aralık katliamını da hatırlatan öğrenciler, yaşamını yitiren devrimcileri andı.

“AKP’ den hesabı gençlik soracak”, “Üniversiteler bizimle özgürleşecek”, “Ferman Tayyip’in üniversiteler bizimdir”, “19 Aralık’ı unutma, unutturma” sloganları, alkış ve zılgıtlarla saldırıyı protesto eden gençler, saldırıda yaralanan Barış Barışık’ı selamladı.

İstanbul Üniversitesi önünde yapılan basın açıklamasını Gülnur Atalay okudu. Başbakan Erdoğan’ın 105 koruma aracı, 20 zırhlı araç ve 3 bin 600 polis eşliğinde ODTÜ’ye girebildiğini hatırlatan öğrenciler, polisin ODTÜ’lü öğrencilere vahşice saldırdığını belirtti. Atalay, yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan öğrencilerin polis tarafından gözaltına alınmak istendiğini hatırlattı.

AKP’ye yakın basının “ODTÜ’lü öğrenciler uzaya Göktürk uydusunun gönderilmesini protesto etti” şeklinde haber yaparak, durumu çarpıttığını belirten Atalay, “Dün faşizm olanca gücüyle ODTÜ’ye saldırdı fakat ODTÜ’yü susturamadı” dedi. Öğrencilerin, Erdoğan’ın sarsılmaz otoritesine karşı büyük bir direniş gösterdiğini söyleyen Atalay, “Polis ablukalarına, biber gazlarına rağmen susmayacağımızı dosta düşmana gösterdik” diye konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ve Kocaeli Üniversitesi’nde de ODTÜ saldırısını protesto yürüyüşleri gerçekleştirildi.