Anasayfa , Avrupa , Hollanda’da Yüzün Üzerinde Çiftçi Tutuklandı

Hollanda’da Yüzün Üzerinde Çiftçi Tutuklandı

HABER MERKEZİ |17.08.2022|Hafta sonu Hollanda’da gerçekleşen çiftçi protestolarına katılan 100’dan fazla kişinin tutuklandığı öğrenildi. Polis, dün yaptığı açıklamada 700’den fazla kişiye de para cezası verildiğini bildirdi.

www.dutchnews.nl’in haberine göre gözaltına alınan çiftçiler 150 Euro ile yüzlerce Euro arasında para cezasına çarptırıldı. Örneğin, otoyolu kapatmanın cezası 410 Euro iken, plakasını gizlemek için kapatmanın cezası 150 Euro… Polis hala aranmakta olan protestocu çiftçilerin olduğunu açıklarken, arananların kaç kişi olduğunu söylemedi. Tutuklananların çoğunluğunun yaşının 30’un altında olduğu ve eylem sırasında değil kimlik bilgileri tespit edilerek daha sonra gözaltına alındıkları bilgisi de verildi.

Polis yaptığı açıklamada, çöp atmak, otoyolları kapatmak ve kundakçılık nedeniyle tutuklamalar yapıldığını, ancak birkaç kişinin de cinayete teşebbüsle suçlandığını söyledi.

Haziran ayının sonundan itibaren çiftçiler, kabinenin almak istediği nitrojen önlemlerinden duydukları memnuniyetsizliği ifade etmek için yolları birkaç kez traktörlerle trafiğe kapattı.