Anasayfa , Haberler , Nürnberg’te Politik Tutsaklar Davası İçin Dayanışma Mitingi

Nürnberg’te Politik Tutsaklar Davası İçin Dayanışma Mitingi

NÜRNBERG | 26.07.2020 | Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde devam eden TKP-ML davası için, 25.07.20 tarihinde, Nürnberg’de dayanışma mitingi yapıldı. Yapılan mitinge; ATİF, AGİF, AGEB, MLPD, Rote Hilfe OA kurumlarının dışında, Münih TKP-ML davasında yargılanan; Erhan Aktürk, Dr; Banu Büyükavcı ve Dr. Sinan Aydın katıldılar.

Saat 16:00’da açılış konuşmasıyla başlayan mitingde kurum temsilcilerin sırasıyla yaptığı konuşmalarda, Münih’te süren, TKP-ML davasını sahiplenme ve dayanışmada bulunma çağrıları yapılarak, Alman devletinin saldırgan politikaları eleştirildi ve teşhir edildi.

Ardından sırasıyla Banu Büyükavcı, Sinan Aydın ve Erhan Aktürk’ün yaptıkları konuşmalarda, Devrimci mücadelenin her yerde meşru olduğu ve TKP-ML şahsında komünistlerin yargılanamayacağına vurgular yapılarak, Alman emperyalizmi ile faşist Türk devletinin iş birliği teşhir edildi.

Erhan Aktürk’te yaptığı konuşmasında, Müslüm Elma’nın da selam ve sevgilerini ileterek, Münih TKP-ML davasının 4 yıl 3 aydır devam ettiğini ve Müslüm Elma’nın da 5 yıl 4 aydır tutuklu olarak yargılandığını söyleyerek, Münih Politik Tutsaklar Davasında, uzun süreli tutukluluk halinin anti-demokratik olduğunu belirterek, Müslüm Elma’ya özgürlük istedi.

Ayrıca bir yandan emperyalist saldırılar, diğer yandan gerici, faşist ve ırkçı saldırılarılar karşısında; Bugün birlikte çalışmanın önemine vurgu yaparak; yerli ve göçmen halkların sorunlarının aynılaştığı bir süreçte; ”bize düşen görev, geniş kitlesel birliklerle mücadeleyi büyütmenin zamanı gelmiştir” dedi.

Son olarak tüm kurum ve konuşmacılar, 28 Temmuz Salı günü, saat 10:00’da Münih OLG önünde yapılacak olan miting ve yürüyüşe çağrı yaparak miting bitirildi.