Anasayfa , Avrupa , YKP/ML’den Açıklama: “Yoldaş Grigoris’i sonsuzluğa uğurlarken…”

YKP/ML’den Açıklama: “Yoldaş Grigoris’i sonsuzluğa uğurlarken…”

ATİNA |26.01.2017| Yunanistan Komünist Partisi/Marksist Leninist (YKP/ML) Merkez Komitesi (MK) 23 Ocak günü hayata veda eden önderiGrigoris Konstantopoulos’a ilişkin bir açıklama yaptı. “Uzun yıllardır sağlık sorunlarıyla mücadele etmesine rağmen, onu tanıyan herkes için, mücadeleciliğin, canlılığın, iyimserliğin sembolü olan yoldaş Grigoris’in kaybı inanılır gibi değildir. Bundan dolayı kaybı karşısında acımız tarifsizdir” diyen YKP/ML MK açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“O mücadelenin köşe taşıdır”

11 Şubat 1945 yılında Messinias’a bağlı Plati köyünde yoksul bir çiftçi ailesinde dünyaya geldi, yaşamın bütün zorluklarına karşı coşkuyla hayata atılan yoldaş erken yaşlarda komünist-devrimci düşüncelerle tanıştı. Bütün yaşamını bu düşüncelerle şekillendiren, onlara bağlılık ve adanmışlık ile çok zengin bir mücadele pratiğini birleştirdi. Cuntadan (Albaylar Cuntası 1974) kısa süre önce Kanada’ya giderek AMEE (Yurtdışı’ndaki Yunanlıların Anti-Faşist, Anti-Emperyalist Mücadele Cephesi) saflarında mücadele etti. Cunta’dan sonra ülkeye dönerek emektar ve önder politik kadro olarak YKP (ML) saflarında mücadeleye devam etti. 1980-82 Yıllarında partinin tasfiyesine karşı mücadele eden ve devamında da partinin yeniden inşasında rol alan az sayıda ki MK üyelerinden biriydi. Grigoris Konstantopoulos örgütün varlığının, mücadelesinin ve mücadeleye zengin katkılarının sağlanmasında köşe taşı oldu.”

“Enternasyonalist bir devrimci…”

“Yoldaş Grigoris Konstantopoulos, bütün örgüt kadro ve üyelerinin sevdiği ve hayranlık duyduğu biriydi. Derin halkçılık ve emekçi hamuru bozulmamış olarak önderlik düzeyinde ki katkısı her zaman birleştirici olmuştur. Çünkü her an devrimci enternasyonalist olan, dünya halklarının mücadeleleri ve sorunları için pratik ve politik olarak her daim kaygı duyan biriydi. Bunun içinde örgütümüzün enternasyonal ilişkilerini sürdüren yoldaş, dünyadaki örgüt ve partilerden yoldaşlarca takdir edilip sevilmiştir. TKP/ML’den yoldaşların kendisine olan saygı ve sevgisi, uzun yıllara dayanan yakın ilişkisi, içinde oldukları ve olmaya devam ettikleri zor ve ağır koşullarda mücadele eden yoldaşları desteklemesi TKP/ML ile özgün ilişkilenmesine neden olmuştur. Ölümünden bir kaç ay önce ağır sağlık sorunlarına rağmen, yargılanan Türkiyeli komünist-devrimcilere destek olmak için bir kaç defa Münih’e gitmiştir.”

 

“O her zaman bizimle ve mücadelemizde olacaktır”

“Yoldaş Grigoris, uzun yıllar inatla ve istikrarla hizmet ettiği eylem birliklerinde beraber olduğumuz Yunanistan’lı örgütlerin kadro ve üyelerinin de saygı ve itibarını kazanmıştır. Yol arkadaşlığı etti, her gencin, emekçinin ve halk insanının da en samimi saygı ve sevgisini kazanmıştır.

Çok zor koşulların biçimlendiği son yıllarda, yoldaş Grigoris halk kitlelerinin gücüne olan inancını kaybetmemiş, her fırsatta halkların devrimci perspektifini savunmuştur. Ne koşullardan ve beklentilerden dolayı yanılsamalara düşmüş nede koşulların esiri olmuş komünist devrimci bir öncüydü.

Yoldaş Grigoris, tüm yaşamını adadığı komünist hareketin yaratıp geliştirdiği parlak bir örnekti. Bundan dolayı, örgütümüz için, onunla birlikte olanlar için, onun zengin bilincini ve kalbini paylaşma şansına haiz olanlar için bir bayrak ve hazine olarak her zaman bizimle ve mücadelemizde olacaktır.” (Kaynak: Özgür Gelecek)