Home , Haberler , Nürnberg’den 2016’ya Merhaba „Devrimci tutsaklar onurumuzdur“

Nürnberg’den 2016’ya Merhaba „Devrimci tutsaklar onurumuzdur“

jva (2)Kötü zamanlardan geçtik, acılarımız , öfkelerimiz daha da derinleşti. Bu öfkemizi bir yılı daha geride bırakırken mücadele ederek umudu yeni  yıllara taşıyacağız.
Mücadele bilincimiz her sene daha da bileylenip, keskinleşecek.
Nürnberg’de 31.12.15 tarihinde Dialog der Kulturen’de yeni yıl kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Dernek Yönetim Kurulu adına açılış konuşması yapıldı.Yeni Kadın adına mesaj okundu, Hapishaneden bir yoldaşımızın yazdığı mesaj  sunuldu. Ardından 2015 yılında neler yaptığımıza ilişkin hazırlanan dia gösterimine geçildi.  AKP faşizminin ülkemizi sürüklediği, felaketi ve  katliamları unutmadık. Yaşanan güzel anıları da, tutsak yoldaşlarla birlikte mücadelenin ve paylaşımın en duygulu anlarını yaşadığımız günleri de unutmadık.
Suruç’u  da unutmadık,yıkılan kentleri ,yakılan evleri ve ölen bebekleri unutmadık.
Tahir Elçi’yi unutmadık .Cizre’de, Silopi’de, Sur’da, Nusaybin’de annelerini  babalarını kaybeden çocukları unutmadık.
Yeni Kadın adına sunulan mesajda da „ataerkil sistemin bizleri istediği gibi şekillendirme çabalarına karşı huzursuzluk yaratan kadınlar olarak mücadelemize devam edeceğiz. Bizler örgütlü mücadele bilinci taşıyan kadınlar olarak ’sokaklar bizim, direniş ve yaşam da bizim‘ şiarıyla tüm ezilen kadınların yeni yılını kutluyoruz“ denildi.
Saat oniki’ye gelmeden tutsak yoldaşımız  Erhan Aktürk ‘ün yeni yılını kutlamak için Alman anti faşist gruplarla birlikte cezaevinin önünde 2016‘ya girmeden „Erhan Aktürk yalnız değildir“, „Devrimci tutsaklar onurumuzdur“, „Yaşasın Enternasyonal dayanışmamız“, „Wir sind nicht alle es fehlen die Gefangenen“, sloganların ardından havai fişekler atıldı „Ciao bella“ türküsü söylendi. Yarım saat sonra kısa etkinlik olaysız  sona erdi.