Home , Avrupa , Başçalan Tayyip ve AKP Hükümeti Protesto edildi!

Başçalan Tayyip ve AKP Hükümeti Protesto edildi!

nbNÜRNBERG | 06-03-2014 | Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu (NDGBP) bileşenlerince  05.03.2014 Carşamba günü saat 17.00 de, Lorenz Kilisesi önünde 50 kişinin katılımıyla bir basın açıklaması  gerçekleştirildi.   Oğlu  Bilal ile yaptığı telefon görüsmelerinde suçüstü yakalanan Hırsız Başbakan Erdoğan Hükümetini kınamak  için,basına ve kamoyuna yönelik olarak almanca  ve türkçe olarak  yapılan açıklamada „Hırsızlık ve soygun yerine Demokrasi! AKP hükümeti istifa etmelidir !Erdoğan ve oğlu Bilal evde 1 Milyar €  saklıyor! Türk devleti Suriye`de çeteleri destekliyor, Kürtlere ve  Alevilere yönelik katliamlara destek sunuyor!

AKP hükümeti sansür yasasıyla haber alma özgürlüğünü yok ediyor ! AKP hükümeti Kürt ulusuna tam hak esitliği tanımıyor,çatısmasızlık sürecini berhava ediyor ! AKP hükümeti işçi ve emekçilerin alınterini sömürüyor,milyarlar bakanlar ve çocukları tarafindan zimmetlerine geçiriliyor. Fetullah Gülen tarikati  ile Tayyip Hükümeti arasındaki  dalaş çıkar dalaşıdır. Faşizme karşı birlikte mücadele edelim“  denildi.

Yapılan basın açıklamasına Sol Parti Milletvekili Harald Weinberg de katılarak, Ukraynadaki yolsuzlukların benzeri Türkiye`de yaşanıyor. Erdoğan Hükümeti köşeye sıkıştıkça baskı yöntemlerine başvuruyor ve özgürlük alanlarını kısıtlayan yasalar çıkarıyor  dedi.

ÖDP (Ökonomische Demokratische Partei ) adına yapılan açıklamada da, Türk Hükümetinin baskı ve korruption politikaları kınandı.