Home , Avrupa , Nürnberg’de Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez anıldı, TC Faşizminin vahşi katliamı lanetlendi

Nürnberg’de Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez anıldı, TC Faşizminin vahşi katliamı lanetlendi

NURNBERG|09.01.2021 | Paris`te 9 Ocak 2013’te faşist TC Devleti’nin MİT’leri tarafından alçakça katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez; Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu’nun çağrısıyla 09.01.21 Cumartesi günü, Halplatz’da saat 15.00 de gerçekleştirilen mitingle anılırken, TC faşizminin katliamları da lanetlendi.

Yerli ve göçmen kurumlar yaptıkları konuşmalarda; Avrupa emperyalistlerinin de TC faşizminin Avrupa’da güçlenmesini ve katliamlarını engelleme noktasında gerekli tedbirleri almayarak, TC faşizmini bilinçli bir şekilde desteklediklerine de vurgu yapıldı.

Nürnberg Yeni Kadın adına yapılan konuşmada ise, “Meral’ler, Roza’lar, Clara’lar, Sakine’ler gibi daha ismini sayamadığımız, faşizm karşısında direnirken filiz olup toprağa düşen tüm devrimci kadınlar yolumuzu aydınlatıyor. Onlardan devr aldığımız onurlu mücadele bayrağını Yeni Kadın olarak, yaşamın ve mücadelenin olduğu heryerde dalgalandıracağız. Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemaz onurumuzdur.” Denildi.

Katılan kurumların yaptıkları konuşmalardan sonra atılan sloganlarla miting sona erdirildi.

Jin Jian Azadi