Home , Haberler , Grup Yorum üyelerine gözaltı terörü

Grup Yorum üyelerine gözaltı terörü

İSTANBUL | 10 – 05 – 2011 | Sabaha karşı düzenlenen polis operasyonlarıyla 3 Grup Yorum üyesinin yanısıra Hak ve Özgürlükler Derneği üyesi 34 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi bu sabaha karşı düzenlediği bir operasyonla Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde önceden belirlenen adreslere eşzamanlı ev baskınları gerçekleştirdi.

Haklar ve Özgürlükler Derneği üyelerinin kaldığı evlere düzenlenen baskınlarda polisin yanısıra çevik kuvvet ekipleri de yer alarak cadde ve sokak girişlerini trafiğe kapadı.

Ev operasyonlarına sloganlar ve marşlarla karşılık veren dernek ve grup üyeleri halen gözaltında tutuluyor.

Hukuk Bürosu: Baskınları Kınıyoruz

Öte yandan bir açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu yasal derneklere ve kültür merkezlerine gerçekleştirilen baskınları kınadı.

Açıklamada şunlar yer aldı: „Her fırsatta demokrasi nutukları atanlar, ileri demokrasiden söz edenler yasal-demokratik kurumları gece yarısı basarak demokrasiden ne anladıklarını, bu konudaki riyakârlıklarını bir kez daha gösterdiler. Grup Yorum üyelerinin de çalışmalarını yürüttüğü İdil kültür Merkezi ile Gençlik Federasyonu ve Okmeydanı Haklar Derneği ile bu derneklerde faaliyet yürüten bazı kişilerin evleri gece yarısı saat 02.30 sıralarında kar maskeli, silahlı yüzlerce polis tarafından basılarak çalışanları gözaltına alındı. Baskınların, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 40069 sicil numaralı hakiminin imzası ile verilen ve 09.05.2011 tarihinden itibaren 72 saat süreli arama kararı çerçevesinde yapıldığı öğrenildi. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre bu gece sabaha karşı, saat 02. 30 sıralarında Gençlik Federasyonu’nun Okmeydanı’nda bulunan adresine yüzlerce polis tarafından baskın yapılmış, kapılar kırılmış ve içerde bulunan 22 kişi gözaltına alınmıştır. Aynı saatlerde İdil Kültür Merkezi’ne de baskın yapan terörle mücadele polisleri burayı da arama adında talan etmişler, Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğuherkesi gözaltına almışlardır. Yine aynı saatlerde Okmeydanı haklar derneği de basılarak içerde bulunan 3 kişi gözaltına alınmıştır.