Anasayfa , Avrupa , Öncesi ve sonrasıyla Gezi Direnişi paneli gerçekleşti

Öncesi ve sonrasıyla Gezi Direnişi paneli gerçekleşti

nbg panelNÜRNBERG |28-09-2013 |Nürnberg’de  Cuma  akşamı, Nürnberg AKM  ve ATİF tarafından organize edilen bir panel düzenlendi. Gezi direnişinde katledilenler ve tüm devrimciler anısına   saygı  duruşuyla başlayan etkinlikte, Gezi direnişinden görüntülerin yer aldığı kısa bir sinevizyon gösterildi. Ayrıca  dün yaşamını yitiren sanatcı Tuncel Kurtiz de anıldı. Moderatörlüğünü  Mahmut Özkan`ın yaptığı  Panel, Nürnberg Alevi Kültür Merkezi Cemevi’nde gerçekleşti.

Öncesi ve sonrasıyla Gezi Direnişi’nin değerlendirildiği  bu direnisten çıkarılması gerekli derslerin özetlendiği panelin konuşmacıları; TMMOB İstanbul Koordinasyon şube ikinci başkanı ve Gezi Dayanışma Yürütme üyesi Süleyman Solmaz, Belediye-İş sendikası 2 No’lu şube başkanı Hasan Gülüm ve araştırmacı gazeteci Hüseyin Korer di.

80 civarında dinleyicinin ilgiyle izlediği Panel öğretici ve eğitici oldu.Konuşmacı panelistlerin sunumları ardından  dinleyici kitleden gelen sorulara anında cevaplar verilerek forum seklinde gerçekleşen toplanti 2 saat sürdü.

nbg panelnbg 1