Anasayfa , Dünya , Wisconsin’de polis şiddetine karşı protestolar sürüyor
A man confronts police outside the Kenosha Police Department in Kenosha, Wisconsin, U.S., during protests following the police shooting of Black man Jacob Blake August 23, 2020. Picture taken August 23, 2020. Mike De Sisti/Milwaukee Journal Sentinel via USA TODAY via REUTERS MANDATORY CREDIT

Wisconsin’de polis şiddetine karşı protestolar sürüyor

Haber Merkezi | 25.08.2020 |Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde Jacob Blake isimli siyah vatandaşın polis memuru tarafından yedi el ateş edilerek vurulmasının ardından başlayan protestolarda, Ulusal Muhafız birlikleri görevlendirildi. Avukat Benjamin Crump, Blake’ın vurulduğu sırada üç çocuğunun arabanının içinde olduğunu söyledi.

ABD’nin Wisconsin eyaletinde, bir polisin siyah vatandaş Jacob Blake’i sırtından yedi el ateş ederek vurmasının ardından başlayan protestolar devam ediyor. Kenosha kentinde polis şiddetine karşı düzenlenen eylemlerde Wisconsin Valisi Tony Evers’ın Ulusal Muhafız birliklerini kente konuşlandırdığı belirtildi. 29 yaşındaki Blake’ın babası, ameliyata alınan Blake’in durumunun ‘stabil olduğunu’ söyledi.

Pazartesi gecesi Ulusal Muhafızları görevlendiren Vali Evers, eyalette polis memurları tarafından ‘Siyah Wisconsinlilere karşı aşırı güç kullanımına sıkça rastlandığını’ dile getirdi. Evers, “Siyah topluluklara zarar veren sistemik ırkçılıkla mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Wisconsin Adalet Bakanlığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve iki polis memurunun idari izne ayrıldığını duyurdu.

‘ÇOCUKLARI DA ARABADAYDI’

Avukat Benjamin Crump, Blake’ın arabasına giderken polis memuru tarafından vurulduğu sırada, üç çocuğunun da arabanının içinde olduğunu aktardı. Crump, “Çocuklarını kontrol etmek için uzaklaşırken, polis birkaç kez yakın mesafede ateş etti” dedi.

‘SONSUZA KADAR BU TRAVMAYLA YAŞAYACAKLAR’

Ahmaud Arbery, Breonna Taylor ve George Floyd’un ailelerini de temsil eden Crump, Blake’ın üç, dört ve sekiz yaşlarında olan çocuklarının ‘sonsuza kadar bu travmayla yaşamak zorunda bırakıldıklarını’ dile getirdi. “Bir polisin, babalarını vurduğunu gördüler” diyen insan hakları avukatı, “Memurların bizi koruma grevlerini ihmal etmelerine izin veremeyiz. Çocuklarımız daha iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Jacob Blake felçli kaldı

ABD’nin Wisconsin eyaletinde polisin sırtından vurarak ağır yaraladığı siyah yurttaş Jacob Blake’in belden aşağısının felçli kaldığı bildirildi.

Amerikan medyasına konuşan Blake’in babası, oğlunun vücudunda sekiz kurşun yarası olduğunu ve belden aşağısının felçli kaldığını söyledi.

Blake’in babası, pazar günü öğleden sonra polis tarafından ağır yaralanan oğluyla aynı gün sabah saatlerinde telefonda görüştüğünü belirterek, Blake’in, oğlunun 8’inci doğum günü için hazırlık yaptığını dile getirdi. Akşam saatlerinde oğlunun polis tarafından sekiz defa vurulduğunu öğrendiğini aktaran babası, 18 dakika sonra ise olayın kayda alındığı sosyal medyada yer alan videoyu izlediğini kaydetti. Blake’in eşi Laquisha Booker ise polisin ateş açtığında üç çocuğunun da aracın arka koltuğunda olduğunu ve bu sırada çocukların çığlık attığını ifade etti.