Home , Avrupa , Ulm'de İki Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

Ulm'de İki Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

ULM | 14 – 05 – 2010 | Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) önceki gün iki ana başlık altında Ulm Tohum Kültür merkezinde bir panel gerçekleştirdi. Yaklaşık 60 civarında dinleyicinin bulunduğu panelin katılımcıları Faik Bulut ve Gül San’dı. ATİF temsilcisinin moderatörlüğünde gerçekleşen panel yaklaşık olarak üç buçuk saat sürdü.

‘Kadın gözüyle türkiyede feminizm, islamcılık ve kürtler’ adlı konuyu araştırmacı yazar Gül San sunarken ‘Türkiye ve Ortadoğu’da yeni gelişmeler’ adlı konuda Faik Bulut tarafından sunuldu. ATİF temsilcisinin kısa tanıtım ve sunumunun ardından ilk sunumu alan Gül San, tarihin ve sınıf mücadelesinin içinde kadının yerini anlatarak aslında kadının her alanda yaşama olan katkılarının altını çizdi. 90’lı yıllardan sonra özellikle Türkiye’de kadının bilinçlenmesinde önemli adımların atıldığını belirterek son yıllardaki kadına yönelik şiddetin altını çizdi ve Kürt kadının yine eskiye oranla dahada politikleştiğine değinerek, Türkiye’de ki tarikat ve şeriatçı örgütlenmelerinin kadına yaklaşımını ortaya koydu.

Faik Bulut ise ABD’nin hegamonyasını yavaş yavaş intiba kaybetiğini bununla beraber diğer emperyalist gelişmelerin gidişatının kaygı verici olduğunun altını çizdi ve ABD’nin BOP politikasının iflas ettiğini belirterek yeni hamleler yapacağını söyledi. AKP nin kürt politikasına ve sahte açılımına ordanda Alevi çalıştayı ve açılımı hakkındada bilgilendirme yapan Bulut, genel durum hakkındada bilgilendirme yaparak konuşmasını tamamladı.

ATİF temsilcisinin kısa bilgilendirme ve toparlamasından sonra soru bölimüne geçildi. Alınan soruların ardından konuşmacıların cevaplamasının ardından panele ara verilmeden yaklaşık olarak üç buçuk saat sonra son buldu.

Cuma akşamı Agusburg kentinde yapılacak olan söyleşi ile birlikte güney bölgesinde de Panel gerçekleştirilecek. 22 Mayıs’ta Esslingen’de yapılacak olan KAYPAKKAYA’yı anma gecesinde ise Faik Bukut, Haluk Gerger ve Partizan temsilcisi ile birlikte panele katılacak.