Anasayfa , Avrupa , Nürnberg`de 1 Mayıs „Diren ATİK,Partizanlar seninle“ şiarıyla kutlandı !

Nürnberg`de 1 Mayıs „Diren ATİK,Partizanlar seninle“ şiarıyla kutlandı !

100MEDIASIMAG1835NÜRNBERG-01-05-2015- Alman sendikalar Birliği DGB`nin düzenlediği yürüyüş, saat 10.00 da Aufsessplatz`da başlatıldı. Havanın bozuk olmasına karşın kitle katılımının geçen yıllara oranla daha fazla olduğu gözlemlendi.Yürüyüşe katılan 100 civarında ATİF Nürnberg derneği üyeleri ve çevresi, yürüyüş boyunca, „ Diren ATİK,Partizanlar seninle“ „ Yaşasın ! Mayıs““Biji Yek Gulan“ „Freiheit alle ATİK aktivisten“ „ Yaşasın Enternasyonal dayanışma“ sloganlarını haykırdılar ve yoğun şekilde ATİK ın çıkardığı 1 Mayıs bildirilerini ve tutuklamaları protesto eden bildirileri dağıttılar.

Miting alanına gelindiğinde geçen yılda olduğu gibi, DGB sendikasının bürokratları anti demokratik tarzda, MLPD ye stand açtırmama girişiminde bulundular, ATİK kitlesinin de tavır alması ve MLPD ile aktif dayanışma göstermesi sonucu stand açılmasını engelleyemediler.
2500 civarında kitlenin katılımının olduğu tahmin edilen yürüyüşe, göçmen örgütlerinden ATİF, Partizan, AGİF, DiDF, KomKar, SYKP, NAVDEM, AKM, CHP, Kurtuluş Cephesi kitlesi katılım sağlarken, Alman örgütlerinden MLPD, DKP, SDAJ,Verdi sendikası,İG-Bau, İGM yer aldı.

100MEDIASIMAG1819100MEDIASIMAG1807

100MEDIASIMAG1852

 

 

 

 

 

Devrimci 1 Mayıs Bloku ayrı yürüdü.

Devrimci 1 Mayıs blokuna katılmak üzere DGB yürüyüşünün bitiminden sonra ,yolda durdurulan ATİF Nürnberg aktivistleri polisin kimlik sorma ve çantalarının aranmalarına mağruz kaldılar.ATİK bildirilerini ve „Freiheit alle ATİK aktivisten“ pankartını ve imza kampanyası bildirilerini gören polis, rahatsız olmuş olacak ki; 2 arkadaşımızın kimlik bilgilerini kayıt altına alarak, sonrasında bıraktılar.

Her yıl DGB yürüyüşü dışında düzenlenen, Alman anti faşist otonom gruplarının ve devrimci kesimlerin destek verdiği 11.30 da Gostenhof `da başlayan, 1500 civarında katılımın gözlemlendiği Devrimci 1 Mayıs Bloku  yürüyüşünde“ Kahrolsun Kapitalizm ve devlet baskıları“ Yaşasın devrimci dayanışma““Polis baskıları ve tutuklamalar son bulsun ,ATİK yalnız değildir“ 129-a/ b yasaları kaldırılsın“ sloganları yürüyüş tertip komitesi tarafından haykırıldı. Yürüyüş Komyonunun bir tarafı ATİK ile dayanışma için ayrılmıştı. Rote Hilfe ve Otonom grupların temsilcileri anti faşist devrimciler, ATİK ile önümüzdeki günlerde dayanışmaya devam edeceklerini bildirdiler.        8 Mart Kadın Birliği örgütleri (8.März Bündnis Nürnberg) aldıkları kararla , 15 Nisan da Nürnberg`de tutuklanan Doktor Banu  için „Freiheit für Banu ve ATİK lilere özgürlük“ dayanışma kartlarına imzalar toplayarak cezaevlerine yollayacaklarını bildirdiler.

100MEDIASIMAG1857100MEDIASIMAG1864