Home , Avrupa , Nürnberg ATİF derneği Kitlesel katılımla açıldı

Nürnberg ATİF derneği Kitlesel katılımla açıldı

NÜRNBERG-04-10-2014- 3Ohne Titel 7 Ekim Cuma günü ATiF`e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren DiALOG DER KULTUREN e.V, Fürther Straße 40, 90429 Nürnberg  adresinde  yeni dernek lokaline taşınması vesilesiyle  120 civarında insanın katıldığı  bir açılış etkinliği düzenledi.

Nürnberg de faaliyet sürdüren Alman,Türkiyeli ve Kürdistanli tüm demokratik ve devrimci kurumların davet edildigi açılış proğramı,  demokrasi, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşen tüm devrimciler anısına saygı duruşuyla başlatıldı. Moderatörlüğünü Pınar Zengin ve Duygu Danış ikilisinin gerçekleştirdiği ve saat 15.30 da başlatılan programda;

Dernek  Yönetim Kurulu  adına  Başkan Gül Aydın ve Gülsevin Çelik tarafından  yapılan açılış konuşmasında derneğin genel hedefleri ve yönelimi özetlendi.İçinden geçtiğimiz sürecte Kobane`de ve Şengal`de Işid adlı terör çetesinin katliamlarına karşı direniş gösteren Kürt,Ezidi ve tüm direnen halkların ve devrimcilerin  mücadelesinin yanında olunduğu vurgulandı.

Açılış konuşmasının ardından gösterilen sinevizyonda, Derneğin tamir edilmesi süreci ve kollektiv emeğin yaratıcılığından kesitler gösterildi. Emeği geçen tüm üyelere ve üye olmadıkları halde destek sunan tüm herkese katkılarından dolayı  teşekür edildi.Davete katılan Demokratik Güçbirliği platformu bileşenleri ve diğer demokratik derneklerin temsilcileri yazılı ve sözlü dayanışma mesajlarını sundular.Dernek yerini kiraya veren, bina sahibi temsilcisi Manfred Spitzig (Hausverwalter) de, konuşma yaparak Dernek yeri olarak kira sözleşmesi yaptıklarında kafasında önyargılar olduğunu, ancak yaşanan diyaloglarla ve sürec içerisinde bu yargılarının kırıldığını,  yok oldugunu  belirterek, davet için teşekür etti ve  dernek çalışmalarına başarılar diledi.

Açılış etkinliğinde  Alevi Kültür Merkezi  (AABF),Yeni Gün Kültür Derneği (AGiF) yazılı mesaj sunarken, Dostluk ve Dayanışma Derneği (DiDF), Medya Halkevi (NAV- DEM), MLPD, DKP, DIE LINKE, KUF- Villa Leon Kültür  Merkezi müdürü Erman Erol, Belediye Meclisi Üyesi Marion Pouda, Merhaba Gazetesi temsilcisi Fikri Karakuş,  Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) eş sözcüsü  Metin Ayçiçek ve ATiK temsilcisi Mahmut Özkan dayanışma ve  ortak mücadele içerikli mesajlar sundular. KOMKAR‚dan dostlar da etkinliğe katılarak dayanışma gösterdiler.

Tufan Çelik `in sazı eşliğinde, Dernek Kadın Korosunun seslendirdiği türküler beğeniyle dinlenildi ve alkışlandı. Hamburg`dan dayanışma amaçlı katılan Leman Stehn`in büyüleyici sesi ve gitarı kitleyi coşturdu. Leman Stehn, Türkçe,Ermenice,Kürtçe ve Almanca olarak şarkılar ve ezgiler seslendirdi.

Dernek üyelerinin ve ailelerin evlerinde yaparak getirdikleri leziz yemeklerden olusturulan zengin çeşitli açık Büfedeki yemekler  katılan davetlilere sunuldu. Çaylar  ve kahveler içilerek güncel konulara ilişkin sohbetler yapıldı.

Leman Stehn  kitlenin isteği üzerine tekrardan sahne alarak  ezgiler seslendirdi ve yüreklere değen Ermenice ve Kürtçe parçalara dinleyenlerden de katılanlar oldu.

Dernek üyelerinin halaya durduğu, devrimci türkülerin coşkuyla birlikte söylendiği etkinlik saat 20.00 civarında bitirildi. Hannover-Hildesheim, Stuttgart, Augsburg ve Ulm bögelerinde faaliyet sürdüren ATiF ve YDG temsilcileri ve aktivistlerininde  etkinlikte bulunması ve destekleri Nürnberg`de faaliyet sürdüren yoldaşlarına moral ve güç kattı.

Ohne Titel 2Ohne Titel 6100MEDIASIMAG0561Ohne Titel 7