Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta Anti-Faşistler Bombalı Saldırıyı ve Faşizmi Protesto Etti

Hamburg’ta Anti-Faşistler Bombalı Saldırıyı ve Faşizmi Protesto Etti

HAMBURG|23.12.2017| Hamburg’ta göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Veddel semtinde bir Neo-Nazi bombalı saldırıda bulunmuştu.Geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirdiği eylemden sonra saldırgan yakalanmıştı. Hamburg’ta anti-faşistlerde bu olayı protesto etme amacıyla bir eylem düzenledi. Cuma günü (22.12) bombalı saldırının yaşandığı Veddel semti tren istasyonu önünde saat 16’30 ‘da bir araya gelindi. Konuya ilişkin çıkarılan bildirinin ardından açık mikrofon yapılarak ,kişilerin ve kurumların düşüncelerini alındı. Yüzlerce anti- faşistin katıldığı eylem saat 18’de yürüyüşe başladı.

”Irkçı bir terör eylemi Değil”

Göçmenlerin yaşadığı sokaklardan insanlara yaşanan olay hakkında bilgilendirme yapılarak duyarlı olunması gereken bir süreç olduğu vurgulandı. Yapılan açıklamada saldırının ırkçı bir saldırı olduğu gelişen ırkçılığın yansıması olduğu vurgulandı. Yetkilerin yaptığı açıklamalara değinildi. Hamburg’ta yetkililerin yaptığı açıklamada bu ırkçı saldırıyı bir terör eylemi olarak görmediğini dile getirmesinin ve siyasal bir hedefle yapılmadığı şeklindeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Gerek eylemi yapan neo – nazistin benzer saldırganlık suçlarından sabıkalı oluşu gereksede eylemin gerçekleştirildiği semtin göçmenlerin yaşadığı bir semt olması sebebiyle bu eylemin bilinçli bir terör eylemi ve sağ terör grubu tarafından yapıldığı vurgulandı. Miting alanında Veddel semtindeyaşayan bir göçmende yaptığı konuşmada semt sakinlerine göçmenlere seslenerek ”lokal alanlardan çıkıp eylem alanlarına gelmelerini, duyarlı davranılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca eylemi örgütleyen ve katılan anti-faşistlere teşekkür ederek ”Bu eylemi bizim için yapıyorlar , bizde geleçeğimiz için bu eyleme katılalım destek olalım ” dedi. 

Ara sokaklardan devam eden yürüyüş sloganlarla ve yapılan açıklamalarla başlangıç noktasında bitirildi.

Ne Olmuştu?

Hamburg’ ta geçtiğimiz hafta sonu göçmenlerin yaşadığı Veddel semtinde Neo-Nazisist bir kişinin tren istasyonunda bombalı saldırısı olmuştu. Şans eseri kimsenin yakınında olmadığı bir anda patlama sonuçu yaralanan olmamıştı.Daha sonra yakalanan kişinin Hitlere karşı bir söylemde bulunduğu için bir kişiye saldırdığı ve hapis cezası alan bir sabıkalı olduğu öğrenildi. Hamburg’ta yetkililerin yaptığı açıklamada ise olay adeta aklanacak tarzda ele alındı. Olayın bir terör veya siyasi nedenden olmadığı bilgisi paylaşıldı. Hamburg’ta G20 sonrası Almanya basını, polisi, yargısı, hep bir ağızdan anti-faşist ve anti-emperyalistlere karşı ” Sürek Avı ” başlattığı bir dönemde faşist neo-nazistin yaptığı ”Bombalı eylemi” hafife almaları kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor.