Home , Haberler , Nuriye ve Semih Yaşasın!

Nuriye ve Semih Yaşasın!

Almanya|12.07.2017|Günlerce Yüksel Caddesinde direnen ve sonrasında Açlık grevi eylemi ile OHAL KHK`larına direnen Eğitimcilere bir destekte Almanya’daki Alevilerden geldi.

10 Temmuz tarihinde ilk destek açlık grevini Devrimci Aleviler Birliği (DAB) DAB Eşbaşkanı Veli Balaban başlattı. Hochtaunus AKM’de dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevine Frankfurt Yeni Kadın ve ATİF`de ziyaret etti.

Daha önce ATİK bileşeni Yeni Kadın`ın da Nuriye ve Semih için örgütlü olduğu alanlarda tüm aktivistlerine dayanışma eylemleri örgütleme çağrısı yapmıştı. Yine yayınlanan bir bildiri ile Mannheim YDG, Yeni Kadın ve ATİF de 3 Günlük destek açlık grevi eylemi yapacağını duyurdu.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 15 Temmuz sözde darbesi ile toplumunun her kesimine yönelik sürdürülen saldırılardan olan OHAL KHK`si ile keyfi gerekçelerle işlerinden atılan binlerce işini geri isteyen eğitimciden sadece bir kaç tanesi. Yüksel caddesindeki direnişin sahiplenilmesine karşı tahammülsüzleşen Devlet, çareyi onları asılsız iddialarla tutuklamakta bulmuştu. Ardından açlık grevi eyleminine hapishanede de devam eden Nuriye ve Semih için Kritik aşamaya gelindi. Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın kramplı ağrı çektiğini, kas ağrısı ve böbrek ağrılarının da yoğunlaştığı öğrenildi.