Home , Haberler , Açlık grevinin 313. Gününde Direniş 433 Günü Geride Bıraktı

Açlık grevinin 313. Gününde Direniş 433 Günü Geride Bıraktı

Ankara |15.01.2018| Nuriye ve Semih`in ise geri iadeleri için başvurulan OHAL Komisyonu üyeleri yapılan başvuru ve çağrıya somut yanıt vermezken AK Parti Milletvekili Leyla Şahin Usta karşı çıktı.

Usta’nın “Nuriye ve Semih dosyasına öncelik verilirse herkes açlık grevine başlar” dediği öğrenildi.

OHAL İnceleme Komisyonu geçtiğimiz hafta Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerine kapılarını açmıştı. TBMM’deki dört partiden de katılımın olduğu bu ziyarette öne çıkan konulardan biri ise iade için açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın dosyalarıydı.

Ziyarete katılanlardan edinilen bilgilere göre, görüşmede bazı milletvekilleri iki eğitimcinin sağlık durumlarındaki riske işaret ederek dosyalarına öncelik verilmesi çağrısını bir kez daha yineledi. OHAL Komisyonu üyeleri bu çağrıya somut yanıt vermezken, AK Parti Milletvekili Leyla Şahin Usta karşı çıktı. Usta’nın “Nuriye ve Semih dosyasına öncelik verilirse herkes açlık grevine başlar” dedi.

Açlık Grevinin 300`lu günlerinde olan Nuriye ve Semih için OHAL komisyonu derhal bu başvuruyu sonlandırmalı ve İşlerine iadeyi onaylamalıdır diyerek hergün yüksel caddesinde eylemler devam ediyor. Açlık Grevinin 313. gününde, direnişin 433. gününde yapılan eyleme müdahale eden polis 4 kişiyi gözaltına aldı.