Home , Avrupa , Nürnberg’te Gökkuşağı!

Nürnberg’te Gökkuşağı!

Nürnberg Yeni Kadın „Gökkuşağının altından geçmek: LGBTİ+ Hareketine Giriş“ isimli bir film gösterimi ve söyleşi düzenliyor.

Türkiye’deki yasaklarla birkez daha gündeme gelen LGBTİ+ Hareketini ve LGBTİ+’larla ilgili sıkça sorulan sorulara dair konuşmak için Nürnberg Yeni Kadın, bir film gösterimi ve söyleşi düzenliyor. 16 Aralık Cumartesi günü Dialog der Kulturen e.V.’de gerçekleştirilecek etkinlikte „Benim Çocuğum“ belgesel filmi gösterilecek. Filmin ardından trans aktivist Ozan Uğur ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Yeni Kadın’dan trans aktivist Ozan Uğur’un katılacağı söyleşide LGBTİ+’lara dair sıkça sorulan sorular konuşulacak. İnteraktif bir biçimde geçmesi planlanan söyleşi öncesi ise bir belgesel film gösterilecek.

LGBTİ+ çocukların ailelerinin kurduğu Listag ve yönetmen Can Candan’ın emekleri sonucunda tamamlanan „Benim Çocuğum“ isimli belgesel filmin gösterileceği etkinlikte son dönemde Türkiye’de yaşanan gelişmeler de konuşulacak.

Türkiye’de Ne Oldu?

Geçtiğimiz haftalarda Ankara başta olmak üzere Bursa’nın tamamında ve İstanbul’un bazı bölgelerinde „güvenlik“ gerekçe gösterilerek bütün LGBTİ+ etkinlikleri yasaklandı. Bu yasakların ardından LGBTİ+ dernek ve oluşumları çeşitli açıklamalar yaparak herkesi mücadeleyi yükseltmeye ve homofobi, transfobiyle mücadeleyi yaşamın olduğu her yere yayma çağrısı yaptı. İstanbul’da her sene gerçekleştirilen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Trans Onur Yürüyüşü 2015 yılından bu yana aynı bahanelerle engellenmek istenmiş ancak homofobi ve transfobi karşıtları sokaklardan geri çekilmemişti. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere trans seks işçilerine yönelik çete-polis saldırıları yoğunlaşmış ve trans seks işçisi Hande Kader katledilmişti. Yine Ankara, Eskişehir gibi birçok bölgede „Lut Kavminin işini yapanı görürseniz öldürün“ yazılı afişler asılarak LGBTİ+’lara yönelik katliam çağrısı yapılmıştı. Ankara’da bulunan KaosGL ve Pembe Hayat dernekleri taşınmak zorunda kalmıştı. Son yıllarda başta LGBTİ+’lar hedef olmak üzere nefret suçlarında ciddi bir artış gözlemlenirken AKP iktidarının yaptığı tek şey LGBTİ+’ların yaşam alanlarını daraltmak olmuştu.

„Benim Çocuğum“ hakkında

Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) bireyler olan Türkiye’li bir grup anne – babanın hikayelerini seyirciye taşıyan “Benim Çocuğum”, Ocak 2013’te tamamlandı. Yönetmenliğini Can Candan’ın üstlendiği, 82 dakikalık uzun metraj belgeselde muhafazakar, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan LİSTAG’lı yedi ebeveynin deneyimleri aktarılıyor.