Anasayfa , Avrupa , Nürnbergli Kadınlar Kadına yönelik şiddete karşı Sokaklardaydı!

Nürnbergli Kadınlar Kadına yönelik şiddete karşı Sokaklardaydı!

NÜRNBERG | 28.11.2019 | Faşizmin tırmanışa geçtiği 2019 yılında, halklar kendi ulus devletlerine karşı sokaklardaydı. Kadınlar bu mücadelede yaşamları pahasına ön saflarda yerlerini aldılar. Şili’de  sokak sanatçısı Daniele Carrasco, Gazeteci Albertino Martinez Burgos hunharca katledildi. Suriye’nin geleceği partisi Hevrin Xelef Kamışlı‘ya giderken Türkiye destekli ÖSO’cu çeteler tarafından hunharca katledildi. Rojava’da Ceren Güneş Aynur Ada gibi yüzlerce kadın faşizme karşı  mücadelede bize bir mücadele geleneği bırakarak ölümsüzlerimizin arasına katıldılar. Cezaevleri kadın siyasetçiler tarafından doldu taştı.

Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin verilerine göre dünya genelinde yaklaşık her 10 kadından 4’ü fiziksel ya da cinsel şiddet görüyor. Bu yıl Almanya‘da 110 kadın Usedom, Münih, Brandenburg, Speyer, Bergheinfeld’de olduğu gibi erkekler tarafından katledildi. Federal Almanya Cumhuriyetinde her üç günde bir kadın katlediliyor. Fransa’da bu rakam 115. Türkiye’de ise yılın ilk on ayında 383 kadın öldürüldü. Bu rakam 2012 yılında 210 du.

Arjantin’de her 30 saatte bir kadın erkekler tarafından katledilmesi kitlesel kadın eylemlerine ve grevlerine neden oldu. Latin Amerika sokaklarında işe gitmeyen kadınlar  „Ni Una Menos! Vivas nos Queremos“ diye bütün güçleriyle bağırdılar.

Kendi ulus devletlerinin gerçek yüzünü gören kadınlar, Suriye‘de, İran’da, Lübnan’da, Ekvator’da, Şili‘de  sokaklardaydı.

Kadınlar sokaklarda özgürleştikçe, şiddetin dozuda, buna karşı direnişin gücüde artıyor.

Yükseltilen Faşizme karşı kadınlar örgütlü saflara!

Nürnberg’te her yıl olduğu gibi Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu  8 Mart Kadın Platformu tarafından eylem örgütlendi. Kadına yönelik şiddete karşı dayanışmanın- direnişin bir parçası olarak sokaklarda yerler alındı. Yapılan konuşmalarda, dağıtılan bildiriler ile ve sloganlarla sessizliğin sesi olundu. 8 Mart 2022’de gerçekleşecek  Uluslararası Kadın Grevi için çalışmalara şimdiden başlanıldı.