Anasayfa , APP , Nürnberg´de HDP Mitingi

Nürnberg´de HDP Mitingi

NÜRNBERG|19.09.2021| ADGB´nin HDP ile dayanışmak için aldığı karar doğrultusunda Nürnberg´de bir miting gerçekleştirildi. Nürnberg Demokratik Güç Birliği´nin organizesiyle Lorenzkirche önünde toplanan kitleye, Almanca ve Türkçe yapılan konuşmalarla HDP´nin üzerindeki baskılar anlatıldı.

ADGB´nin açıklamasının ardından ATİF´in MLPD Listesinden 2. sıra Milletvekili adayı Erhan Aktürk yaptığı konuşmada HDP üzerindeki baskıları anlattı. baskıların boşa çıkartılmasının birleşik mücadeleden geçtiğinin altını çizdi.

MLPD başkanı ve 1. sıra Milletvekili adayı Gabi Fechtner, HDP üzerindeki baskıları kınayarak dayanışma içinde olduklarını söyledi. Fechtner, Alman devletinin MLPD üzerindeki baskalarıyla, türk devletinin HDP üzerindeki baskıların benzerliğine dikkat çekti.

Mitingde daha sonra eski HDP Milletvekili ve Demokratik Alevi Federasyonu eşbaşkanı Demir Çelik bir konuşma yaptı. Alevilerin, kürtlerin, sosyalistlerin  ve tüm muhalif kesimlerin baskı altında olduğunu belirten Çelik, birleşik mücadelenin önemine değindi.