Anasayfa , Avrupa , ATİF Hannover’den Karl Marks’ın evine ziyaret

ATİF Hannover’den Karl Marks’ın evine ziyaret

HANNOVER|09.06.2019|8 Haziran Cumartesi günü ATİF Hannover  ve çevresi tarafından Karl Marks’ın doğduğu eve ve büyüdüğü şehre düzenlenen geziyi ATİF Hannover tarafından değerlendirme:

8 Haziran Cumartesi günü ATİF Hannover  ve çevresi olarak Karl Marks’ın doğduğu eve ve büyüdüğü şehir olan Trier’ya bir gezi düzenledik. Katılımın iyi olması ve bu tür öğretici gezilere ihtiyaç duyulması bizler açısından sevindirici oldu.

Şehire girdiğimiz de hepimiz de tatlı bir heyecan oluştu. Dünyanın gidişatını değiştiren ustanın doğduğu evi görmek bu heyecanın başlıca sebebiydi. Doğal olarak ilk durağımız müze olarak halka açılan ev oldu.

Evi bir kısmımız rehber eşliğinde gezerken bir kısmımız ise bağımsız gezmeyi tercih etti. Evin her bir odası ayrı dizayn edilmiş ve Karl Marks’ın dışında onun hayatında önemli yer oynayan ailesi ve kavga arkadaşlarına bolca yer verilmiş. Bunun dışında Lenin, Stalin ve Mao’ ya ait resimlerin evde sergilenmesi bizleri ayrı mutlu etti.

İkinci durağımız ise Almanya’nın bir çok şehrinde bulunan Dom kilisesi oldu. Kilisenin büyüklüğü ve tarihi dokusu büyüleyici güzellikteydi. Üçüncü ve son durağımız ise şehrin simgesi haline geliş olan Porta Nigra surlarıydı. Eğer Trier şehrine gitmeyi düşünüyor iseniz surların üzerinden şehri izlemenizi öneririz. Etkinliğimiz tatlı bir yorgunluğun ardından sona erdi.