Anasayfa , Avrupa , Berlin’de Suruç’la Dayanışma Yürüyüşü

Berlin’de Suruç’la Dayanışma Yürüyüşü

berlin_suruc1BERLİN |27-07-2015| Faşist Türk devletinin himayesi ve desteğindeki DAİŞ çeteleri tarafından Suruç’ta katledilen 32 devrimcinin anısına 25 Temmuz Cumartesi günü Berlin’de bir dayanışma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş boyunca almanca, türkçe ve kürtçe yapılan konuşmalarda bir yandan, burjuva-feodal devletin “kucak köpeği” DAİŞ çeteleri ve onlara kol-kanat geren bölge devletleri lanetlenirken, öte yandan da Türk devletinin PKK’nin, başta Kandil olmak üzere üslendiği alanlara yaptığı alçakça saldırı kınandı.

Kürt Ulusal Güçlerinin gençleri tarafından yapılan yürüyüşe Almanlar da geniş katılım sağladı. Yürüyüş boyunca ve yapılan mitingde bir çok konuşma yapıldı. Yürüyüşe NAW-DEM, PYD, AGİF, SGDF, Partizan, ATİF, Ciwaka Azad, MLPD katılan örgüt ve kurumları katıldı.

Yürüyüş boyunca AGİF tarafından ortak açıklama, HDP, Die Linke, MLPD, Partizan, Ciwaka Azad vb, tarafından da kurumları adına konuşmalar yapıldı. Yürüyüş boyunca polis çok geniş güvenlik önlemleri almış adeta kuşatma çemberi içinde yüründü; zira, yürüyüş alanı Türk faşistleri ve gericilerin en güçlü olduğu Vedding` di. Yürüyüş ciddi bir olay olmadan sona erdi.

berlin_suruc