Anasayfa , Haberler , NHS Konfererasyonu Hükümete Çağrı Yaptı

NHS Konfererasyonu Hükümete Çağrı Yaptı

İNGİLTERE|20.10.2021| Sağlık liderleri, İngiltere’nin “bir kış krizine girmekten” kaçınması için bazı Covid kısıtlamalarının derhal yeniden getirilmesi gerektiği konusunda uyardı.

NHS Konfederasyonu, kalabalık ve kapalı alanlarda zorunlu maske takmayı içeren Back-up stratejisinin veya Plan B’nin uygulanması gerektiğini söyledi.

İngiltere’de vakaların yükselmesine rağmen ölüm oranları geçen kış’a kıyasla çok daha düşük.

Çalışma Bakanı Kwasi Kwarteng, Plan B’nin henüz zamanının gelmediğini söyledi ve 3. Doz aşıların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Daha fazla sokağa çıkma yasağı istemediğini veya ekonomiyi yeniden açmanın “zor kazanılan kazanımlarını” tehlikeye atmak istemediğini söyledi.

“Herhangi bir gönül rahatlığı için ipucu vermek istemiyorum, ancak şu ana kadar yaklaşımımızın işe yaradığını düşünüyorum” diyerek, önceki enfeksiyon dalgalarına göre daha düşük hastane başvuruları ve ölüm oranlarına işaret etti.

Salı günü bildirilen 43.738 yeni enfeksiyonla birlikte günlük Covid vakaları yedi gün üst üste 40.000’in üzerine çıktı ve hastanedeki hasta sayısı bir haftada %10 artarak pazartesi günü 7.749’a yükseldi.

Günlük rakamlar genellikle salı günleri daha yüksek olmasına rağmen, mart ayından bu yana en yüksek sayı olan 223 ölüm daha kaydedildi.

Hükümetin bu kış İngiltere’de Covid ile mücadeleye yönelik A Planı şu anda yürürlükte- yaklaşık 30 milyon kişiye güçlendirici aşılar, 12 ila 15 yaşındaki sağlıklı çocuklar için tek doz aşı mevcut ve kalabalık ve kapalı alanlarda insanlara maske takmaları tavsiye ediliyor…

Bu önlemler NHS üzerindeki “sürdürülemez baskıyı” önlemek için yeterli değilse, bazı ortamlarda yüz kapatmanın zorunlu hale getirilmesi, insanlardan evden çalışmasının istenmesi ve aşı pasaportlarının getirilmesi gibi adımlar Plan B’nin bir parçası olarak düşünülebilir.