Anasayfa , Haberler , BDP milletvekilleri Ayhan ve Yıldırım artık özgür

BDP milletvekilleri Ayhan ve Yıldırım artık özgür

milletvekiliMARDİN/DİYARBAKIR | 03-01-2014 | Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan özgürlüğüne kavuştu.

Anayasa Mahkemesi, seçme ve seçilme haklarından mahrum edildikleri gerekçesiyle Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın başvurularını kabul etmişti. Kararın Resmi Gazete’de bugün yayınlanmasının ardından, tahliye talebiyle Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuru yapıldı. Mahkeme BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan hakkında tahliye kararı verdi.

Yıldırım, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 2009 yılından bu yana tutulduğu Mardin Hapishanesi’nden çıktı. Yıldırım’ı çok sayıda kişi alkışlarla karşıladı. Cezaevinden çıktıktan sonra İMC televizyonuna konuşan Gülser Yıldırım, “Bu çıkışı biraz buruk karşılıyorum” diyerek, cezaevlerindeki binlerce kişinin durumuna dikkat çekti. Yıldırım, “Sevinçle karşılanacak bir durum değil” diye ekledi.

Aynı saatlerde İbrahim Ayhan da Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi’nden tahliye edildi. Ayhan’ı, ailesinin yanı sıra çok sayıda yurttaş karşıladı.

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı doğrultusunda Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edilen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan cezaevinden çıkışında yaptığı açıklamada, “Zindanlar boşalmadığı sürece bizim tahliye olmamızın hiçbir anlamı yoktur” dedi.