Anasayfa , ATİK , Newroz Piroz Be!

Newroz Piroz Be!

ATİK | 09 – 03 – 2011 | Newroz Ateşi, Ezilen Halklarının Umudu,

Zalim Dehakların Korkulu Rüyası  Olmaya Devam Ediyor !

Hoş geldin Newroz, baharın, isyan ve zafer günü! Gerici diktatörler karşısında on yıllardır devam eden suskunluklarını bozan Arap halkların yaktığı isyan ateşi, hoş geldin! Kürt ulusunun zulme baş kaldırdığı gün olan Newroz, bugün Arap halklarının elinde bir meşale gibi ülke ülke dolaştırılıyor. Baharı isyanla karşıladığımız Mart ayında Arap yarımadasında ve Kuzey Afrikada Newroz ruhu ateşler yakılıp halaylar çekilerek ve direnişler çoğaltilarak yeniden yeniden yaşatılıyor.

Newroz; Ortadoğu halklarının yeni gün anlamında, baharın müjdecisi olarak ortak kutlanan bir gün olsa da, tarihsel olarak Kürt ulusunun zalime karşı başkaldırı, kazanma ve direnişin adıdır. Demirci Kawa’dan Mahabat Kürt Cumhuriyetine,  Dersim isyanından günümüzdeki Kürt ulusunun isyanına dek, Kürtler ezilen bir ulus olarak, bölge devletleri tarafından sürekli baskıya maruz bırakılmışlardır. Kürtler; imha ve inkâra tabi tutularak yok edilmeye çalışılmasına rağmen, direnişin zaferle taçlandığı Newroz’u bugünde zafer günü olarak aynı coşkuyla kutlamaktadırlar.

Asırlardır uygulanan İmha, inkâr ve baskıcı zihniyet, bugün Türk devletine hâkim olan egemen güçler tarafından devam ettiriliyor. İmha ve inkârın en iyi tanığı,  çıkarılmaya başlanılan binlerce direnişçinin, aydın ve devrimcilerin kemikleridir. Kürt coğrafyasının kazılan her karış toprağında insanın kanını donduracak şekilde insan kemikleri mevcut. Yine ‘açılım’ politikası yok saymaya devam ediyor. Bir yıl önce KCK operasyonu adı altında tutuklanan yüzlerce Kürt siyasetçinin en doğal hakları olan anadilde savunma hakları engelleniyor. Kürt ulusunun ’Demokratik özerklik’ talebiyle elde etmek istediği bazı demokratik hakları her türlü saldırıya maruz bırakılarak kabul görmüyor.

Son referandumda Kürt illerindeki sonuçları kabul etmek istemeyen AKP hükümeti, yaklaşan seçimler dolayısıyla da saldırılarını arttırmış durumda. Gerillaya yönelik operasyonların hız kesmeyerek devam ettirilmesinin yanı sıra KCK’nin başlattığı ateşkes sürecinde öne sürdüğü hiçbir talebi de gündemine almamıştır. Diğer yandan, 12 Eylül askeri diktatörlüğe karşı olduğunu her defasında dile getiren AKP hükümeti,12 Eylül’ün faşist yasası olan yüzde on seçim barajını indirmeyeceğini açıklayarak Kürt ulusunun iradesini engellemeyi amaçlamıştır.

Gelinen aşamada tüm baskıları ve şiddeti göze alarak her Newroz’da direnişini en üst noktaya çıkaran Kürt ulusunun, her hak talebine kaşın saldırıya geçen Türk devleti, zabtırapt altına almaya çalıştığı bu halk, buna izin vermeyerek baş eğilmezliğini devam ettiriyor. Isyan ateşlerinin büyüdüğü ve yayıldığı Ortadoğu coğrafyasında Arap halkları ülkelerinin despotlarına ve Kürt ulusu Türk devletine korkulu rüyalar vermeye devam ediyorlar.

Bu nedenle, biz ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) olarak; yok sayılan Kürt ulusunun haklı ve meşru talepleri için, isyan günü olan Newroz’u coşkulu, kararlı ve direnişçi bir ruhla selamlarken, Ortadoğu halklarının tutuşturduğu isyan ateşini, Kürt halkının direnişçi geleneğiyle birleştirerek, onlarla birlikte alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz.

İSYAN GÜNÜ NEWROZ ARAP HALKLARINA UMUT OLSUN !

KÜRT ULUSUNUN NEWROZ BAYRAMI KUTLU OLSUN !

YAŞASIN KÜRT ULUSUNUN BAŞKALDIRI GÜNÜ NEWROZ !

ATİK_Newroz_Mart11 – PDF

ATİK_Newroz_Mart11 – DOC