Anasayfa , Avrupa , Bütün Anaların Öfkesi İle Boğalım Faşizmi

Bütün Anaların Öfkesi İle Boğalım Faşizmi

DSC00006INNSBRUCK |25 – 10 – 2014| Bugün Kobane direnen ve Galatasaray’da kayıp evlatları için nöbetlerine devam Cumartesi Anneleri için Innsbruck sokaklarında eylem vardı. Bugün bir farklılık olarak Cumartesi Anneleri’nin tuutğu nöbetin 500. günü. 500 haftadır devlet tarafından kaybedilen “faili belli” evlatları için nöbet tutan Cumartesi Anneleri’ne destek olarak Tirol Demokratik Güç Birliği bileşeni olan Yeni Kadın da eyleme beyaz başörtüleri ve ellerinde Cumartesi Anneleri imzalı dövizlerle katıldı. Ayrıca Yeşiller Milletvekili Aygül Berivan Aslan da yürüyüşe destek vermek için katıldı.

Saat 14:00’da başlayan eylemde önce Mala Gela Kurdan’ın Kadın Kollarının hazırladığı sessiz tiyatro ile başlandı. İŞİD tarafından kaçırılan, işkence gören ve satılan insanların konu edinildiği Almanca diliyle yapılan gösterimin ardından platform adına ortak basın açıklaması yapıldı. Ortak açıklamanın ardından kitleye Cumartesi Anneleriyle dayanışmanın vurgulandığı basın metni okundu.

Ardı sıra yürüyüşe geçen kitleden önce polis bir anons yaparak saldırı riskinden kaynaklı yürüyüşte herşeyin kaydedileceğini açıkladı. Polis şefine yapılan itirazla birlikte “yalnızca bir olay çıkması koşulunda kayda izin verileceği ve bunun platform tarafından yapılacağı” söylendi.

Yürüyüş sırasında kitleden sık sık “Kobane faşizme mezar olacak”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Biji Berxwadene YPG/Kobane” sloganları atıldı.

Yüğrüyüş istikameti boyunca herhangi bir sıkıntı olmazken şehir içinde yapılan yürüyüşün ardından kitle tekrardan eylemin başladığı Anna-Saule heykelinin önüne geri gelindi. Burada 8 Kasım tarihinde Kobane direnişi ile dayanışma olarak yapılacak olan gece kitleye anons edilerek devam edecek eylemlerde herkesin çevresine de haber vermesi konusunda bir anons oldu. 14’te başlayan eylem 16:30’da son buldu.