Anasayfa , Avrupa , Mazlum yoldaşı sonsuzluğa uğurlamak için, Basel`de düzenleyeceğimiz Törene çağrı

Mazlum yoldaşı sonsuzluğa uğurlamak için, Basel`de düzenleyeceğimiz Törene çağrı

atik_logokucukATİK `e bağlı kurumlara ve Demokratik kamuoyuna ;

5 Ağustos 2015` te Yunanistan`da yaşanan trafik kazasında kaybettiğimiz Ceren Ayfer Karatepe adlı genç yoldaşımızı güneşe uğurlamamızın ardından 4 ay kadar  sonra, babası olan ve aynı kazada ağır yaralan yoldaşımız Mazlum (İbrahim Karatepe) yi, 12.12.2015 tarihinde tedavisinin sürdüğü hastanede saat 18.00 civarında kaybettik.
Mazlum yoldaş, 4 aydan fazla bir süre ölüme direndi. Ölüm onu kolay teslim alamadı.
Mazlum yoldaş devrimci yaşamı içerisinde haksızlıklara karşı başeğmeyen, zulme ve saldırılara karşı direnme kişiliğini Partizan geleneğinden alan mütevazi  bir devrim emekçisi olarak tarihimizde yerini aldı.

Uzun yıllar yaşadığı Yunanistan ve İsviçre başta olmak üzere Avrupa`da sürdürülen demokratik ve devrimci mücadeleler de onu tanımayan yok gibidir. O hep yanıbaşımızda, mücadelemizin içinde, göreve hazır bir devrim emekçisi olarak hatırlanacaktır.

mazlumkaratepeİsviçre`de demokratik ve devrimci mücadele mevzisi İTİF (İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu) kurucuları arasında yer alan Mazlum yoldaş, geçmişte Konfederasyonumuz ATİK içerisinde Konsey üyeliği ve Denetim Kurulu üyeliği gibi görevlerde de  emek ve katkı veren bir yoldaşımızdı.

Türkiye`de,T.Kürdistanında, Ortadoğu`da ve dünyada emperyalistler, faşist diktatörlükler ve gericiler eliyle gerçekleştirilen katliamları, canilikleri yoğun olarak  yaşadığımız ve sarsıldığımız bir süreçte, Mazlum`un  ölümünü duyan binlerce yoldaşımız ve devrimci dostlarımız hüzne boğuldu.
Onunla anısı olmayan yok gibidir. Şakacı, güleç ve paylaşımcı kişilik özellikleriyle sevilen ve sayılan emekçi yoldaşlarımızdan birisiydi. Her faaliyete katıldığında ve etkinliklere geldiğinde, yoldaşlar bana düşen bir görev varmı ? diye soran ve asla görevden kaçmayan gönüllü bir devrim hamalıydı.

Devrimci gelişmeler olduğunda ve ileri atılmış adımları gördüğünde heyecanlanan, gençleri mücadeleye katmasıyla haklı olarak gururlanan, kendisine ihtiyaç duyulduğunda geri çevirmeyen yoldaşımızı bedenen kaybettik ama, onun da idealleri olan özgürlük ve hak arayışı yolunda, halk demokrasisi, devrim ve sosyalizm mücadelesini yükselterek ve daha ileri taşıyarak onu mücadelemizde yaşatacağız.
Sana elveda demiyoruz, Yoldaş Mazlum , Sen haklı ve meşru  mücadelemizde hep yanımızda olacaksın..!

Emeklerin ve katkıların geride kalan yoldaşların ve yetişen genç yoldaşların tarafından büyütülecektir.

Tarihten gelen ve özgür bir geleceğe yürüyen devrim kervanının mütevazı emekçisi olarak seni, senden önce kaybettiğimiz,yoldaşlarımızın yanlarına uğurluyoruz.

Mazlum yoldaşı sonsuzluğa uğurlamak için düzenleyeceğimiz Törene, tüm ATİK camiasındaki yoldaşlarımızı ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz !

Mazlum yoldaş Mücadelemizde yaşayacak !

13.12.2015

Ohne TitelAnma Törenleri:

17 Aralık Perşembe  günü – Saat 17.00 

Drei Könige- Kleinhüningeranlage 39,  4057 Basel-İsviçre

19 Aralık Cumartesi günü-  Saat 12.00

Malatya/ Kürecik Kepez Cemevi-Kürecik/ Türkiye

Cenaze töreni sonrası -Kürecik `e bağlı Güneşli köyünde toprağa verilecektir.