Anasayfa , ATİF , NEPAL’İN ACILARINI PAYLAŞALIM

NEPAL’İN ACILARINI PAYLAŞALIM

NEPAL’İN   ACILARINI   PAYLAŞALIM

index

Bir süre önce Nepal‘ de yaşanan depremin acıları yürek burkuyor. Tüm üye ve dostlarımızı bu acıları paylaşmaya çağırıyoruz.

Nepal’in başkenti Katmandu’nun 81 km kuzey-batısında meydana gelen depremin şiddeti çevresindeki ülkelerden Bangledaş,Hindistan ve Çin‘de hissedilmişti. Ve bu depremde binlerce insan hayatını kaybetmiş, onbinlerce insan yaralanmıştı. Hala yıkıntıların altından cesetler çıkıyor ve ölü sayısı hergün artıyor.

Salgın hastalık riski git gide yükseliyor, hatırlanacağı gibi 2009 da Kolera salgınından 300 bin kişi etkilenmişti.Çok ciddi içme suyu krizi yaşanıyor.5 milyon kişinin etkilendiği depremde şimdiye kadar sadece 30 bin kişiye çadır sağlandı. Yaklaşık olarak 3 milyon kişinin acil olarak gıda yardımına ihtiyacı var. Ayrıca çok sayıda çocuk kimsesiz kaldı ve kaybolan çocuklarda var.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Nepal yakın zamana kadar krallıkla yönetiliyordu.2007 yılında sosyal kurtuluş mücadeleleri ve grevlerle sarsılan Nepal ‘de 239 yıllık krallık yıkılmış yerine cumhuriyet sistemi geçmişti. Ekonomik gelirinin büyük çoğunluğu turizmden sağlanan ülkede çok ciddi ekonomik sorunlar mevcut.

Son günlerde yaşadığımız sıkıntılardan dolayı Kobane kampanyasi gibi kampanya organize edemedik ve   Nepal halkıyla dayanışma da bulunamadık bundan dolayı üzgünüz. Tüm dernek ve komitelerimiz bu konuda inisiyatiflidir ve alanlarında yapılan destek ve dayanışma kampanyalarına katılabilirler.

NEPAL HALKININ ACILARINI PAYLAŞIYORUZ !

ALMANYA TÜRKiYELi iŞÇiLER FEDARASYONU