Home , Avrupa , Berlin: “Faşizme ve Tek Adam Diktatörlüğüne Hayır!“

Berlin: “Faşizme ve Tek Adam Diktatörlüğüne Hayır!“

BERLİN | 22.09.2018 | Almanya’ya gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Diktatör Recep Tayyip Erdoğan Almanya’nın birçok şehrinde olduğu gibi Başkent Berlin’de de bugün yapılan yürüyüş eylemi ile protesto edildi.

“Erdoğan Not Welcome“ başlığı ile demokratik, devrimci ve ilerici alman ve göçmen bileşenlerinin örgütlediği yürüyüş, Berlin’in Hermannplatz meydanında saat 18’de başlayarak Oranienplatz meydanında son buldu. Saat 17’den itibaren yürüyüşün başlayacağı alanda toplanmaya başlayan kitle alanda ve yürüyüş boyunca “Faşist und Diktator Erdoğan“, “ Merkel finanziert Erdoğan bombardiert“ gibi almanca sloganlar atarak iki ülke arasındaki kirli pazarlıkları teşhir ettiler. Eyleme ATİK ve Partizan’da bayrakları ile katıldılar. ATİK adına söz alan bir konuşmacı: “Alman devletinin Erdoğan’ı kabul etmesi ve görüşmesi diktatör Erdoğan’ın demokrasi, insan hakları, evrensel hukuk vb. ihlallerini görmezden gelmesi ve bu değerleri ayaklar altına alan faşist T. Erdoğana destek vermesi anlamına geliyor“ diyerek, Alman devletine milyonların karşı olduğu 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek görüşmenin derhal iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Eylem bitiş noktasına gelindikten sonra 28 Eylül 2018 tarihinde Berlin’de yapılacak eylemin çağrısı ile protesto olaysız bir şekilde son buldu.