Anasayfa , Haberler , Yeni Demokrat Kadın “Cizre direnişini katliamla yok edemezsiniz”

Yeni Demokrat Kadın “Cizre direnişini katliamla yok edemezsiniz”

ydkdan_kadikoyde_cizre_protestosu2İstanbul: Yeni Demokrat Kadın Cizre Katliamı için bugün Kadıköy’de eylemdeydi. Kadıköy’ün ara sokaklarında eylem yapan kadınlar, Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un son sözleri olan “Bu, şu anlama gelmiyor ki, bu bir yakarıştır. Teslim olmayacağız” diyerek eylemlerini sonlandırdılar.

Yeni Demokrat Kadın bugün akşam saatlerinde Kadıköy’de buluşarak Cizre Katliamı’nı kınamak için bir eylem gerçekleştirdi. Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un son sözlerine vurgu yaparak “Bu, şu anlama gelmiyor ki, bu bir yakarıştır. Teslim olmayacağız! Cizre direnişini katliamla yok edemezsiniz” yazılı pankart açan YDK’lılar, Kadıköy’ün ara sokaklarında ıslık, düdük, zılgıt ve sloganları ile ses çıkarma eylemi gerçekleştirdiler.

“Kadınlar isyanda, Cizre için ayakta”

T. Kürdistanı’nda aylardır süren abluka ve sokağa çıkma yasakları ile yüzlerce insanın öldürüldüğünü, İstanbul ve Kürt illerinde kadınların infaz edildiğini ve son olarak da Cizre’de bodrum katında bulunan onlarca kişinin katledildiğini söyleyen kadınlar, bunun sorumlusunun devlet olduğunu dile getirdiler.

Sık sık “Kadınlar isyanda, Cizre için ayakta”, “Biji berxwedana Cizîre”, “Katil devlet hesap verecek”, “Katillerden hesabı kadınlar soracak”, “Cizre’de direnen kadınlara bin selam”, “Katil var”, “Kurdistan goristan ji bo faşistan” sloganlarını atan kadınlar yaklaşık bir saat sürdürdükleri eylemin sonunda Kilise Meydanı’nda bur açıklama yaptılar.

Faşist provokasyona kadınlardan cevap

Bu sırada sivil bir faşist hem Kürdistan’da katledilenler hem de eylemi gerçekleştiren kadınları “terörist olduklarını” söyleyerek provokasyon girişiminde bulundu. Ancak kadınlar sivil faşiste müdahale ederek, “Kadıköy faşizme mezar olacak” sloganı eşliğinde onu bölgeden uzaklaştırdılar.

Daha sonra Cizre Katliamı’nın sorumlusunun devlet olduğunu söyleyen kadınlar açıklamalarını Cizre Katliamı sırasında katledildiği muhtemel olan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un son sözleri olan “Bu, şu anlama gelmiyor ki, bu bir yakarıştır. Teslim olmayacağız” diyerek, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde eylemlerini sonlandırdılar.

Kaynak: www.yenidemokratkadin.net