Anasayfa , Dünya , NATO’nun Baltık ülkelerini silahlandırma planına Putin sert tepki gösterdi

NATO’nun Baltık ülkelerini silahlandırma planına Putin sert tepki gösterdi

1016047530ABD’nin Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerini silahlandırma planına Moskova’dan birbiri ardına sert açıklamalar gelirken, Finlandiya Cumhurbaşkanı’nı ağırlayan Rusya lideri Putin, NATO’nun Rusya topraklarını tehdit etmesi halinde aynı şekilde karşılık vereceklerini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile düzenlediği ortak basın toplantısında ABD’nin Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinde 5 bin asker, tank ve ağır silah yerleştirme planlarına tepki gösterdi. Tehditlere boyun eğmeyeceklerinin altını çizen Putin, “Rusya, başka ülkelerin sınırlarına yaklaşmıyor, NATO ise Rusya’nın sınırlarına doğru yaklaşıyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve her şeyi analiz ediyoruz. Şu an için endişeye yol açacak bir durum olduğunu söyleyemem. Ancak topraklarımıza yönelik tehdit oluşması durumunda, bu tehdide karşı koymak için ordumuzu modern silahlarla donatarak, askerlerimize gerekli eğitimi veririz” uyarısı yaptı.

Rusya’yı NATO’nun faaliyetlerinden ziyade Avrupa’da kurulması planlanan füze savunma sisteminin daha çok tedirgin ettiğinin altını çizen Putin, bunun çok ciddi bir stratejik hamle olduğunu söyledi.

Uşakov: Silahlanma yarışına girme niyetinde değiliz

Diğer taraftan Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov da bugün yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik tehditlere karşılık vereceklerini ancak silahlanma yarışına girmeyeceklerini vurguladı: “Silahlanma yarışı, doğal olarak ekonomimize zarar verir.”

Peskov: NATO’nun stratejik dengeleri değiştirme girişimleri rahatsızlık verici

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO’nun stratejik dengeleri değiştirme girişimlerinden rahatsızlık duymamanın imkansız olduğunu söyledi. Rusya’nın küresel güvenlik alanında tedirginlik yaratacak adımlar atmadığının altını çizen Peskov, “Ancak NATO’nun sınırlarımıza yakın bölgelerde attığı adımlar nedeniyle çıkarlarımızı ve güvenliğimizi temin edecek önlemler almak zorunda kalıyoruz. Başkan Putin de, diğer ülkeleri tedirgin edecek faaliyetlerde bulunmadığımızı çok açık şekilde ifade etti” diye konuştu.

Kaynak: Sputnik